fredag 21 juni 2013

..........Nollresa i Afrika - med Expressens skvallerkärring.




"Tio länder på 40 dagar!"

Expressen låter sig framstå som jätteduktig som klarar av att förflytta sig under fyrtio dygn mellan tio länder på kontinenten Afrika. Och samtidigt pratar Thomas Mattsson om kvalitetsjournalistik!

Herregud! Afrikaresan har ju varit som en bättre turistresa med bonuspoäng på milantal, och snabb förflyttning. Den som påstår sig ha gjort ett gediget arbete på dom 40 dagarna är så okunnig så han skall definitivt inte få publicera sig.

Men som seriöst duktig framstår journalissan i Expressen. Skam åt journalister, ännu en gång har journalistkåren gjort bort sig!

I århundraden har vit man försökt beskriva Afrika, nu drar Expressen runt i raketfart och vill framstå som seriös i sin journalistik. Afrikaresan var bara en innehållsrikare turistvistelse, med lite större resurser och därmed snabbare förflyttning, som vilken turistresa som helst.

Inga upplevelser är annorlunda i Expressens resa, inga avslöjanden görs, inga nyheter presenteras, bara gängse Afrikagods som vilken skvallerkärring som helst kan skicka brev hem till mamma om, från Afrika. Så är det med Expressens kvalitetsjournalistik.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.