lördag 22 juni 2013

.....................Afrikanska damer och färgade kläder, och Sveriges ekonomichef, Herr Borg - okunnig - elementärt, sa Watsson.


Med anledning av Sveriges chefsekonom, herr Anders,och hans resa i Afrika.
 
Förmodligen hade han aldrig varit där tidigare, utan kommer hem till Sverige och hoppas att Afrikatanterna skall återuppstå med stora färgrika kläder på Stockholms gator.
 
Anders Borg är uppenbart upprymd efter sin reseupplevelse, han säger samma dumma gamla saker som andra svenskar kommenterade för årtionden sedan, Anders Borg tror saker som andra svenskar trodde för årtionden sedan, Anders Borg är så okunnig om Afrika och Afrikaners vardag och tänk, att Borgs bristande insikt borde vara ett skämt. Men tyvärr är Sverige ekonomichef bara osannolik!

Det finns en författarinna i Senegal. Hon sa så här i svensk teve 1982, den 2a september: Hur mycket bistånd vi än får, hur mycket pengar och hjälp av olika slag vi tar emot, så hjälper ingenting, förrän vi själva börjar arbeta och ta ansvar.

Och ännu har Afrikaner inte börjat arbeta och ta ansvar.

Det du Anders Borg, ta ett snack med Gunilla, ni gör nog fler studieresor i biståndets gratistecken. Ännu har afrikanerna inte börjat arbeta! Bara ett litet tips av och från en Afrikan om hur bistånd skall läggas upp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.