måndag 3 juni 2013

................................Gävliska parker.

 
Kul att Gävles parker är alldeles vanliga!!!!!!!!!
 
Skitkul observation, som de högt stående tidningsmurvlarna gör på Arbetarbladet, med anledning av att en parkarbetare ljuger i offentligt sammanhang, eller kanske snarare visar sin okunskap, och samtida Gävliskt tönteri.
 
Men oavsett, Gävles Parker tarvade sinnesintryck, sagt och gjort, en tidig morgon visar sig vara fruktbar..........
 
Självklart hamnar observatören och flanören i de stora skogarnas minnen när så en svart och rejäl tjädertupp som rasar efter skotårna drar igenom den Gävliska parken..........
Men långt kommer han inte, den där tjurtjädern, för stoppar honom, gör en papperslapp på marken, med ordet Dan på, och en bild som absolut måste vara Andersson. Gamla storskogar, det var väl därför Tjädertuppens fina manövrar haltade till, och gav upp den här timmen en morgon i Parken.
 

 
Längre ned, närmare vattenytan, luktar strandruttet, precis som i stinkande kloak-åar, som under Gavleåns gamla tider där vattenhålorna, snarare kloakhålorna, attraherade små pojkar med metspön, och stora braxar blev fångster i rad på rad.
 
Men NU, här stod den gamla damen och drog krabbor, visst, strandkrabbor, nog finns strandkrabbor, både i Bönan, på Gotland och längs hela ostkusten med utedansernas strandkrabbor och andra attraktiva fenomen. Så varför ej en udda strandkrabba nere vid kanten av sumpmarken till Gavleån?
 
Varför inte -- kan du ge svar på det, du???????
 
 
 
Schyssta lirare är ju dom som kommer stenhårt, timme efter timme, natt efter natt,  år efter år, så dör dom, då kommer sönerna, och alla fiskar lär sig deras knep och så går spöhållarna hem till Brynäs, Öster och Söder och Norr och så bjuder dom morsan, hustrun, bruttan och vem faaan som helst på fiskemiddag.....
 
Men så kommer den genuine fiskaren på, att det kan vara sköj med lite sköj. Och skickar försenad faktaredogörelse.
 
 
 
 
Nog om fiske och ljugarn och lycka och allt det där.
 Det är egentligen enkelt, slut ljug,
slut vri till, för
Över Alla lyser Herden. 
 
DU är bara en av fårskallarna.
 
TÄNK OM ERIK Fårskalle med
ULLknopp insåg att han också bara är en ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.