lördag 11 maj 2013

........Okunng biståndspolitik - årtionde efter årtionde - nu senast låter och ljuder finansministern som vore det 1968, och eller presenterar han största möjliga okunskap, därmed: Biståndspolitik i Sverige - lägg ned! Bara spel för kulisserna.


 

Så har Anders Borg varit i Afrika och uttalat sig. Han låter som solidariskt – okunnigt UD-folk och näringsrepresentanter på 1960-talet. Han ser tiden framför sig. Han ser dock inte igenom verkligheten.

Vår finansminister har lika galna och felaktiga profetior kring Afrika som de ”sakkunniga experterna” hade under senare hälften av 1900-talet. Skillnaden var bara utgångläget.

DÅ – solidaritet – hjälpande hand.

NU tjäna pengar – schysst ekonomiskt utbyte för alla.

Trots att begreppen solidaritet, bistånd till självhjälp, bistånd för självständigt tänkande, så regeringar får sina slantar i klump, och bistånd för enskilda riktade utvecklingar och som senare år, bistånd under devisen ”skall skeppas in under FN-flagg” har ingen av de olika tusentals olika biståndsformerna/filosofierna haft särskild framgång.
Jo, möjligen kyrkornas isolerade missionsstationsverksamheter. Men då har svenska förmodligen informella samtalsrapporter sagt att missionärerna agerat kolonialistiskt, fascistiskt och icke humanistiskt.

MEN under de formerna har missionärerna blivit uppskattade av lokalbefolkning som fått sjukvård, skolutbildning och kunskap.
MEN sådant realbistånd räknas inte i Sverige.

Vad den hjälpta lokalbefolkningen säger räknas inte av svenska biståndsmyndigheter. Vad vet en liten neger mot Gunilla som är biståndsminister? Så kan man tänka sig att biståndsbyråkraterna tänker.

I Sverige är bistånd endast politik,
ett spel för kulisserna.

LÄGG NED SVENSKT BISTÅND!!!!!!!!!!!!!!!!

Och nu med den senaste resan har Anders Borg mycket tydligt visat och hört av sig på sådant vis att de erfarna – sådana finns – av Afrikanskt bistånd skrattar åt den svenska regeringen, finansministern och biståndsministern – den där snygga Vadstenabruden som blev uppraggad till lilla Väderstad.
Att en sådan brutta skulle kunna vara medveten om globalt bistånd – det är ju patetiskt att tro, och erfarna biståndsarbetare visste från början att Gunilla skulle bli det skämt hon visade sig vara – som biståndsminister.

Och så denna lilla Carin Jämtin. När gedigna biståndsmänniskor som visste att lilla Carin Jämtin kunde allt om Afrikanskt bistånd, ätit frukost i hemmamiljö med prat om bistånd i Afrika, lekt och utbildat sig bland alla tänkbara människor i Afrika och umgåtts och vuxit upp med biståndsfamiljer inom räckhåll, då trodde de på hennes framtid inom bistånd, men Carin klantade sig. Hamnade i den svenska hypokratiska, populistiska biståndssäcken, och sedan inget mer - än att hålla sina partikamrater och revolutionsfilosofer utomlands under armarna. Jämtinskan visade att bistånd är endast politik. Carin Jämtin med sin lyxiga och svenska utbildning och stora erfarenhet över hela Afrika, den fungerade inte. Carin Jämtin orsakade totalt missförtroende för svenskt bistånd.
 
Givetvis skulle den där revolutionären, extrema vänstergossen Henrik Mankell bli inbjuden till svenskdelegationen i Sydafrika.

Han skulle till och med intervjuas. Vad skulle Mankell säga som han inte sagt förr?

Han framför vänsterpolitisk propaganda – oavsett vad som sker och dokumenteras i Afrika.

Han frågade varför UD kom 10 år för sent. På olika möten och informationsseminarier om Mosambique de senaste 30-40 åren har alla hemkommande efter en period i Mosambique sagt att: jo visst är korruptionen etablerad, men man måste ge dom några år. Så har alla hemvändande med erfarenhet sagt de senaste årtiondena. I dag är korruptionen högre än någonsin i Mosambique.

Den förste presidenten efter revolutionen sa att nu skall vi utrota prostitutionen efter de vitas nyttjande av våra flickor. Prostitutionen i dag är värre och större än någonsin i Mosambiques historia. Nu använder de rika korrumperade svarta gossarna sina egna svarta flickor som horor.

Anders Borg – du måste begripa att Mankell aldrig sagt ett ont ord om Afrika. Han sägs i svenskt media ha levt och bott och arbetat i Mosambique under årtionden. I verkligheten - har han verkligen det? Har Mankell inte snarare levt som den mångmiljonär han är? Kanske mest i Sverige? Vem vet något om det?
Kan det vara så att Mankell skatteplanerar och på papper ser det ut som om han tillbringade en massa mertid i Mosambique? Vem vet? Visst kan man undra?
 
När Henrik Mankell, kanske en svensk som skatteplanerar ganska stort med sina inkomster som är just det, ganska stora, när Mankell säger till dig Anders Borg............:  Vill du ha hjälp, så hör av dig…………

Då skall du finansminister Anders Borg inte vända dig till Mankell med sina partiska politiska utspel. Utan du skall ta hjälp av någon som har kunskap om Afrika och som inte alls är vänsterrevolutionär och förljugen politiker som Henrik Mankell. Henrik ser mest på bistånd med skygglappar, på sig.

Det finns utmärkta personer med kunskap och stor erfarenhet av både näringsliv och klokhet om Afrika. Ring dom! Men spring fort från Mankell, större populist och förljugen politisk biståndsnisse finns knappast i Sverige..........bara ett litet löst förslag och tyckande i all välmening

Så enkelt är det………………












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.