måndag 20 maj 2013

.............Jobbar man inte, får man inga pengar. Punkt slut. I andra länder gäller den regeln som lag. Här i Paradiset får man pengar utan att arbeta, klart folk kommer till Sverige.





Tänk så olika traditioner folk har runt världen....................

Grannen som är gift med en dam från Afrika, kom till Sverige under Göran Perssons tid. Så fixade hon ett jobb, alldeles själv. Arbetet blev efter en tid en fast tjänst, enkelt jobb, men det var en
fast sysselsättning och en regelbunden inkomst.
- Ingen  Merchedeslön, som den svarta damen sa, men hon var glad för ett schysst ordnat jobb.
Så, för första gången skulle hon ha semester. Lagstadgad, svensk semester.

Redan under våren när hon fick reda på det där med semester, började hon gå runt och söka annat jobb under semesterperioden.
- Vi behöver pengarna, sa den svarta kvinnan.

Gubben hennes lyckades dock övertala hustrun om att hon hade ett tufft jobb och behövde semester och kroppsvila.

- Du får i alla fall lönen, du förlorar inga slantar, sa husbonden.

Men hustrun sa:
- Skulle Göran Persson ge mig pengar utan att jag arbetar? Du bara lurar mig för att du tycker jag skall vila, sa hustrun till grannen, sin äkta man.

Den svarta damen sa också:
- Jobbar man inte får man ingen lön, så enkelt är det.

Hon kom från ett land, visst kunde man där ta semester två veckor om året, men inte fick man då betalt. Jobbar man inte, får man ingen lön. Så logiskt var det där, i det svarta landet.

Därför sökte Afrikanskan jobb under den svenska semesterperioden, för hon trodde aldrig på att Göran Persson skulle ge henne betalt för tid som hon inte arbetade.

Det gick inte att övertala henne om att så fungerar det i Sverige, statsministern skulle betala henne för semestertiden.
Dock blev grannen sedan tvungen att gå med sin hustru till banken och övertyga henne om att Göran Persson hade satt in den månadslön som utgick under semesterveckorna. Grannen var tvungen att övertyga sin hustru om att banken inte hade gjort fel, det var hennes pengar, fast hon inte hade jobbat en endaste dag för pengarna. Hon fick slantarna ändå.

Tänk så olika det kan vara mellan folk i olika länder. Därför går globala rökpuffar mot himlen som på indianspråk säger att "I Sverige behöver du inte arbete för att få pengar". Så fungerar detta land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.