tisdag 28 maj 2013

..KulturGävle - nu snart bara politisk - nu skall kommunisternas profetior in i kulturlivet på riktigt. Va faan skall invandrare in i Silvanum som kulturhus att göra? När Silvanum inte ens räcker eller duger för svenska kulturaktiviteter?


 

Jaha, typiskt Gävles kommunister.

Kommunisterna i Gävle vill köra vidare med Silvanums – gammalt skogsmuseum -  konstgjorda andning i form av något slags Konstcentrum som är politiskt i konflikt med allt och alla.

Vänsterpartiet säger sig vilja utveckla det gamla Silvanum till ett profilerat konst- och kulturhus. Att flytta dit Gävle Konstskola är ett bra initiativ, och andra kulturverksamheter skulle passa bra i Silvanumkåken.

Kulturkiosken och konstateljéer är exempel.

Högskolan ligger i närheten och ett verkligt Silvanum/kulturhus kan säkert platsa i området.

MEN vad faaan skall invandrare in i ett lokalt och svenskt litet kultur sammanhang att göra?

Förklaringen och svaret är enkelt:

De som signerat kulturtexten i Arbetarbladet är kommunalrådet Engström plus Flodström och Åkerlund – samtliga vänsterpartiet. Att de där kommunisterna glömde att föreslå aktiviteter i Silvanum som gäller svensk kultur är alltså ingen tillfällighet, bättre med invandrare än med svenskar, sådan är den kommunistiska hypotesen och politiken.

Dom där kommunisterna glömde att nämna lämpliga kulturaktiviteter som svenska hembygdsföreningar, svensk folkdans, svenska damers stickningsförening i Gävle, Sveriges skohistoriska kulturvänners sammanslutning, historieforskning av Gävle och liknande. Kulturkiosk och konstatelje låter som rimliga aktiviteter, MEN, som sagt, va faaan skall invandrare där att göra?

Gävles lokala så kallade kulturprofiler klarar inte av att sköta sina inbördes beundringar utan partipolitiken är viktigare än kulturen, hur skulle de då klara av att blanda in världskulturer, när kultursnubborna inte ens klarar sina egna lokala, Gävleproblem?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.