tisdag 23 juli 2013

.......Stina Dabrowskis ångest!!!!!!!!! --------------Vi har den också....vi i tusental............


Till Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Ystads allehanda, Hela Hälsingland, Dala-Demokraten, Sveriges Radio, ETC, Arena,Nya Wermlandstidninge, Folkbladet. 

Stina Dabrowski!
Kul vinkel att Stina inte får synas som förr i teve, i Sveriges television, och andra tevekanaler...................
Dock, fenomenet gäller inte endast teve. Branschen är sådan.
Landsortsjournalister vet sedan alltid att den fungerar på så vis, på landsorten kan du sitta som lokalredaktör ett helt liv, vara en centralfigur som betyder väldigt mycket för privata personer, myndigheter och du har en stor roll i samhället. Du anses vara duglig och skriver konstkritik, recenserar film och musik och får i uppdrag att referera allt från filosofi till senaste industriinvigning och lyssna omdömesgillt till senaste kommunalrådets tal vid stora järnvägens dragning. Du är med andra duglig i kubik.
SEDAN: du pensionerar dig, du kanske vill sälja ett litet rep, NÄ, det går inte. Man har kompetent frilansare, plötsligt är du inte kompetent.
Du kanske lägger av din lokala tjänst som fast redaktör, du är ju så etablerad och viktig i alla situationer, så du skall väl klara dig som frilans? Nix, lille gubbe. Du duger nu varken till att säga något om senaste konstutställningen eller det fina bygget på industriområdet.
DU inser plötsligt: DU är inte värd ett smack, DU kan ingenting, DU har ingen kvalifikation alls. MEN en månad tidigare, innan du sa upp dig från den fasta tjänsten då var du guld värd, du stod med framfötterna på respektens bordssida.
Så fungerar alltså branschen, en dag är du suverän, andra dagen duger du inte till ett ord på toapaperet.
SÅ Stina, var inte ledsen, vi är många, många som lärt oss fenomenet som DU får skriva om - till och med. Om Bloggen eller annan hade kommit med dina konstaterande, som vi kunde ha gjort, så inte faaan hade vi fått säga det du säger i någon blaska överhuvudtaget, allra minst i teve............Stina, livet i Sverige är sådant............





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.