måndag 22 juli 2013

..Dogge --den glömske-----bra text men han glömmer anledningen.


Till Dogge Doggelito

Till svenskar i allmänhet

Till invandrare i synnerhet

Till Billström

Till Ullhage

Till asylkommitten
Till politiska skitstövlar i alla läger


Till Dogge! Bra skrivet!
När negerhustrun och Bloggen hade kommit från Afrika och varit i Sverige tre månader, då hade hustrun fått litet grepp om tevesoffor, debatter och vad som skrevs i tidningar. Hon kunde inte läsa och prata så där himla bra, men var duktig och förstod sammanhang. Hon hade mött alla vanliga människor i Sverige, från norr till söder. DÅ, efter ett fåtal månader, sa hustrun en kväll, spontant, när vi satt i lugn och ro och tittade på Teve: - Du Bloggen, ni i Sverige kan göra allt, ni har allt, ni fixar allt folk vill fixa, MEN NI ÄR INTE lyckliga, sa negerhustrun. Medan VI har ingenting, kan ingenting jämfört med svenskar, vi får ingenting, vi gör ingenting, vi fixar ingenting. MEN, sa negerhustrun, VI ÄR LYCKLIGARE än svenskar.

Så sa hustrun med magkänsla.

Och hon hade alldeles rätt.

Bloggen hade upplevt alla olika moment negerhustrun talade om. Vi hade bott i hyddor med lergolv och sovit på getskinn, tvättat oss i floden och bajsat i buskarna, i Afrika.

Men haft fasligt trevligt och trivsamt och levt i och med familjekärlek i den svarta negernatten vid bara brasans sken där matgrytan stod på kok. Vi hade också bott i Sverige med golvvärme, senaste spismodellen, stor jätteplatt teve och all fin service man kan tänka sig. Men hustrun hade sååå rätt, i Sverige saknas något, i Sverige är inte folk lyckliga, hos svensken fattas något, hos svensken fattas en livets grundpelare, svensken är som hustrun sa, inte lycklig. Men som vi möttes i Afrika, min hustru och Blogg, fattiga, svaga, men fulla av strålar, av kärlek, dignande av medmänsklighet, och allt det där som svensken inte riktigt vet vad det är, så blev vi lyckliga.
 
Dogge…du har rätt. Sverige är slut. Det som liknade Afrika i Sverige, finns inte längre.

PS. Dogge texten var bra, men du glömde den stora anledningen till den svenska nedgången---invandrarna....DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.