onsdag 24 juli 2013

......Mosambique.........Okunniga svenskar........Bara Hennings ljus lyser i gamla Lourenzo Marques.




Tjena Mankell ......................
Hur har du det..................bor du i nåt mysigt skjul längs playan eller  i något av de centrala höghusen? Spelar ingen roll, du håller säkert öppet för svenska internetdörrar.
Du Henning - En gång stod Bloggen i ett av höghusen, där man byter hiss för huset är så jävla högt. Det stod en portugis också i hissen.
Så på en våning kom en svart kille in.
Det är som du vet ofta i Maputo, varmt och lite fuktigt, och den svarta killen var ju afrikan och som sådan har han väl utvecklade svettkörtlar - en evolution som ingen säger något om och som är som sagt en naturlig evolutionär anpassning till omgivningen. När den svarte killem hade lämnat hissen efter några våningar nedåt så sa portugisen: --på engelska: "stinking bomb". Portugisen skojade väl på något vis och och menade vad svenskar kallar "stinkbomb" - oavsett vad det är.

I vilket fall som helst, portugisen vände sig sedan helt till Bloggen - en svensk - och portugisen sa: Varför kom du inte tidigare? Varför kommer du nu när en massa kommunister skall styra och ställa?
Och portugisen fortsatte: vi har inte alls haft de relationer som folk skriver i tidningarna. Vi har levt som de svarta, vi är ingifta i Afrika, svarta är ingifta i Portugal och vi har en bra relation allihopa. Och du som är svensk. Kan du tala om för mig, varför det blev portugiser som seglade ned längs Afrikas västkust och utvecklade ett land som kallas Mosambique?
VARFÖR var det inte svarta Afrikaner som seglade upp längs västkusten av Afrika och utvecklade marken som nu kallas Portugal?
Svara på den frågan du svensk!

MEN du vill inte svara ----eller också begriper du inte svaret..........

Som naiv svensk och blåögd vet man väl kanske inte alltid vad som är rätt svar...........

Så sa portugisen i hissen på det jättehöga huset mitt i gamla Lourenzo Marques - numera Maputo.

Så du glade svensk---vad svarar du på portugisens fråga: varför seglade portugiser och gjorde sig ett bra liv längs västkusten av Afrika - varför kom inte svarta afrikaner seglande längs västkusten av Afrika och gjorde sig ett bra liv i sydvästra Europa?

Svara på det du!!!!!!!!!!!!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.