tisdag 30 december 2014

guld och diamant som falskt varumärke


Invandraren Diamanten på Expressen.
Det finns för många entreprenörer, läkare och ingenjörer som städar eller kör taxi

Publicerad 23 dec 2014 05:51

Jag vet inte om det är rätt att anställa en kvinna.
Det är något med hur de pratar.
Hur deras humör svänger.
Ibland förstår vi inte vad de menar.

De söker konflikter, vabbar och tar 76 procent av föräldradagarna.

Ja, Diamant, du har rätt, aldrig skulle jag anställa en kvinna. Varför skall just kvinnorna få vara borta från arbetet men jag som arbetsgivare skall betala för deras nöjen, och får som arbetsgivare – ingenting? Lustig jämlikhet, eller hur?

När kvinnorna söker jobb sorterar jag snabbt bort de typiska namnen. Erika, Maria, Linda, Johanna. Ner i papperskorgen. Någon kallar jag på intervju, för det ser ju bra ut inför andra. Men till slut väljer jag ändå hellre en man.

Tja, du gör som du vill….

Är ni arga än? Det borde ni vara. Tyvärr känner säkert många kvinnor igen beskrivningen ovan från verkligheten. Jag använder det ovan som provocerande exempel för att illustrera ett annat perspektiv. Tänk om vi blev lika förbannade över att motsvarande diskriminering drabbar personer med namn som Meryem och Rasheed.

Tja, som sagt, man gör som man vill……………

I dag måste Sverige skämmas för att ha utsetts till att vara sämst bland OECD-länderna på att ge invandrade personer samma möjligheter att komma in i arbetslivet.

Sverige måste ingenting för dig. Att invandrade personer inte har samma möjligheter beror givetvis på att de inte vill vara kompetenta, de skiter i allt och bryr sig inte. Då skall du inte snacka skit om Sverige.

I en mätning från 2013 var skillnaden mellan arbetslösheten för inrikes och utrikes födda åtta gånger större i Sverige än i Storbritannien, enligt Eurostat. Vi var sämre än Spanien, Grekland, Danmark, Finland, Norge, Estland, Tyskland. De enda som faktiskt var sämre än oss var Slovenien och Portugal.

Självklart, i Sverige får invandrare göra hur och vad de vill utan ansvar och krav på sig. Planterar vi om de svenska invandrarna skall du se att då blir plötsligt invandrare bättre i det nya landet, där ställer man krav och kräver ansvar, men inte i menlösa Sverige.

Arbetsmarknadsdepartementet konstaterar i en utredning att dagens regler för diskriminering inte är tydliga nog.  

Klarar ni invandrare inte av att anpassa er utan lagar från en stat skall ni inte vara i landet, så stick och brinn och gör livet lättare för er själva, och sluta gnäll över världens bästa invandrarpolitik, förutom världens mest menlösa medborgare som daltar med er utan att kräva något, jävla korkskallar, de där svenskarna.

 

Det är ett steg i rätt riktning för att få mer jämställdhet och mångfald på arbetsplatserna.

Invandrare vet inte vad jämställdhet och mångfald är och bryr sig inte och har aldrig upplevt jämställdhet i sina hemländer, så varför skall du gagga om något invandrare inte känner till?

"Företagen måste ta ansvar för att skapa stabilitet i Sverige. En del i det är att bli bättre på att anställa personer med en annan bakgrund än svensk", säger jämställdhets- och mångfaldskonsulten Ann-Katrine Roth.

Det är klart att en konsult i eget intresse ger den där kommentaren – är du korkad som inte inser det?

Jag håller verkligen med. Demokrati bygger på representation.

Just så, då skall du inte sovra bland demokratiskt valda politiska partier som du gör utan alla skall få representera enligt ordning och reda, men det vill du plötsligt nu inte gå med på, så varför din falska demokrati?

Det är viktigt att arbetsgivare tar mycket mer ansvar, att de vågar bryta den homogena arbetsmiljön som råder på så många arbetsplatser.

Angår dig inte. Arbetsgivare tar de beslut de anser är bäst och du skall hålla käften och försök inte tala om för svenskar hur och vad de skall göra.

Vi måste erkänna att svenska företag generellt väljer Gustaf och Maria före Meryem och Rasheed. Signalen till dem som inte är födda i Sverige skulle bli att de har samma möjligheter att lyckas.

Tja, när väljer en stat en Kalle och Svea? Jo, när vi är bättre än den inhemska varelsen. Och det är vi ofta, men invandrare är i stort aldrig duktiga jämfört med svensken, när invandraren håller samma kvalitet får han också jobb, men någon tvångsinlemning, det skall inte finnas. Och vi måste erkänna……Sverige är inte ditt ”vi” och måste inte erkänna ett smack med dig.

 Det skulle få Rasheed - flykting från Syrien där han drev fem företag men nu är desperat arbetslös och överväger att återvända till hemlandet - att känna att han har en framtid här.

Sverige skall fullständigt skita i om din Rasheed  drev fem företag eller ej någonstans i världen. Trivs han inte här så packa ihop och dra!

I stället för att straffa nyanlända med lägre bidrag och hot om tillfälliga uppehållstillstånd.

Vadådå, ni håller ju på att förstöra Sverige, då måste ni straffas, var glad du för att ett menlöst parti bara kräver menlösa skruvningar.

Vi måste inse att landet förändras och då måste också attityden hänga med. Kampen för mångfald (i alla avseenden) måste ses som lika viktig som kampen för jämställdhet mellan könen. Arbetsgivare måste utmana sin rädsla för personer som inte pratar flytande svenska, är mörkhyade, som bär turban eller sjal.

Någon kamp för att hänga med i attityder behövs inte, vi klarar vårt land själva och vill någon klä sig som pajas får de gärna göra så, men inte i offentlig verksamhet och mångfald behöver vi inte. Det kostar bara skattepengar och invandrare skapar mer kriminalitet än något annat. Och kan de inte svenska skall de inte jobba externt.

Det finns redan för många entreprenörer, läkare och ingenjörer som städar eller kör taxi. Kompetensen måste vara det enda som räknas.

Om en läkarinvandrare inte kvalificerar i Sverige skall han inte arbeta som läkare, precis som du säger: Kompetens måste vara det enda som räknas.

Ni klarar inte ens av att driva taxiverksamheten i Sverige. Svensk taxi är en av de sämsta i världen, på grund av invandrade bedragare, värdelösa serviceskallar och tjyvar och våldtäktsmän – se där, de är dina invandrarpolare.

Språk och kulturell förståelse måste meriteras.

Självklara saker för den som vill leva i ett nytt land, sådana faktorer behöver inte ens meriteras, de skall betraktas som självklara – men inte av invandrare i Sverige. De skall göra som de vill och styra utan ansvar och intresse för Sverige.

Låt det bli tydligare i diskrimineringslagen.

”Fuck off!”

Sverige behöver varken dig eller sådana lagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.