måndag 21 december 2015

poliserna i Sverige


Till alla poliser, polisförbundet, polismyndigheterna, polistidningen, regeringskansliet, Dan Eliasson, rikspolisstyrelsen, Stefan Löfven, Carin Jämtin, Åsa Romson.

Poliser! Kliv ut ur den svenska mjäkigheten, gör något praktiskt och drastiskt och konkret. Det är enda möjligheten att få Stefan Löfven att inse att han inte leker med nickedockor. I Nederländerna kunde vi läsa om hur medborgarna i en mindre ort stormade stadshuset när politikerna funderade på att bygga ett stort hus för enbart ”flyktingar” Politikerna gömde sig på vinden.

Svenskarna skulle ha full förståelse om ni alla stannade hemma en dag som demonstration, enbart för att visa regeringen vilka usla menlösa ordbajsare de är. Kräv en rimlig rättvis lön, fler kollegor och blir det nya systemet alldeles galet, anpassa det till verkligheten. Och kräv åtgärder NU! Drar förhandlingarna ut över för lång tid, sätt er på trottoarkanterna.

I skrivarens hemregion ter sig nya systemet galet. En chef säger att nu kommer polisen närmare, samtidigt lägger man ned stationer, polisbilen skall köras många mil för att personal skall få tag på vapen och det finns en bil i tjänst under helger inom enorma områden. Situationen är patetisk.Det kallar lokalchefen närmare befolkningen. Allt har blivit sämre tycker medborgarna.

Ni på fältet och i yttre måste inse att det går inte särskilt framåt med halvgaggande byråkrater som motpart om man skall hålla en civiliserad ton på debatten. Då förlorar ni. Ni har att göra med varelser som inte vill ert bästa.

Ställ er med armarna i kors och på led en dag lite överallt, låt buset härja. Eller sätt er och spela poker. Men gör något, så medborgare också märker att ni poliser åtgärdar i ert eget intresse. Vi stödjer, oavsett vad ni genomför för slags insats för bättre villkor. Ty, VI vill ha poliser som kan kallas poliser.  Lycka till!
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.