tisdag 29 december 2015

Läkare? Nej säger Helene Hellmark Knutsson


Högskoleminister Helene Hellmark Knutsson vill inte ha en dialog om läkarutbildningen  

-  Vår  regeringen har inga planer på att bygga ut läkarutbildningen, säger Helene Hellmark Knutsson (S).

-     Vi skall fortsätta att utsätta svenskar för okunniga importerade läkare som köpt sina läkardiplom i sina hemländer men får jobba som läkare  i Sverige.

-     Och vi i regeringen föredrar att hyra in läkare från Jotahejti mot att ha fast anställda svenska läkare i svensk sjukvård.

-     Vi i regeringen, säger Helene Hellmark Knutsson, vill stimulera de nyinkomna som påstår sig vara läkare (åtminstone är de intresserade av medicinska kunskaper) men inte är det.

-     Vi tänker heller inte fixa fram fler läkarutbildningar och examinerade svenska läkare i Sverige. Vi i regeringen föredrar icke-svenskar. Precis som chefen för Frälsningsarmen sa: Det finns för många vita på våra frälsismöten.

-     Svenska medborgare kan alltså vänta sig att möta outbildade primitiva varelser som inte pratar svenska inom svensk sjukvård, fastslår ansvariga minister Helene Knutsson.

-     Jag som ansvarig för läkarutbildningen, säger Helene Hellmark anser att vi måste få in fler färger på läkarnas kroppshud. Därmed skall inga fler svenskar utbildas till läkare. Bättre med inkompetens och gröna skinn än kompetens.

 
Till Läkartidningen, Karolinska institutet, Läkarförbundet, Regeringskansliet, SocialOdemokratiska partiet, Kommunisterna med Åsa Romson och Centerpartiet, Annie Lööf , Diskrimineringsombudsmannen, DO, Justitiekanslern, JO. Läkarförbundet, Läkarsällskapet, Frälsningsarmen, Svenska kyrkan.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.