torsdag 31 december 2015

opera, skansen, nyår - vad mer?


 Vad har du nyårsläsare Malena Ernman på Skansen för förhoppningar inför 2016?

Sandvikenbruden Malena Ernman som skall opra in nyåret säger till politikerna att det där med att pengarna inte räcker till är bara skitsnack.
Förhoppningar:

- Att vi inser att vi kan hjälpa svenska fattigpensionärer om vi bara vill.

- Att svenska hemlösa får hjälp precis som asylare har gräddfil till bostäder.

- Att det är orättvist mot svensken när fattigpensionären betalar 1000 kronor för att dra ur en tand medan invandraren betalar 50 kronor för samma jobb. Med sådana värderingar i samhället måste vi svenskar sluta att prata om ”allas lika värde” Frasen är en lögn.

- Att vi inser att svenska skolan måste rensas från invandrarbarn, de skall ha en separerad skolverksamhet. Annars blir vi fast i det nedgångna nedlutande Pisa.

   - Jag hoppas, säger operasnyggingen, att vi i Sverige lyfter det sunda förnuftet, och inte gör som i Sandviken. Där placerade kommunen två 16- åringar från Afganisatan i sjätte klass samtidigt som de två eleverna var analfabeter och hade aldrig gått i skola i Afganisatan! Hur korkad är Gustaf Fridolin?

-      Det svenska folket måste nyktra till snabbt efter nyårsafton och konstatera att statsministern inte duger. Stefan Löfven måste avgå.

-      I övrigt hoppas jag på god Skansenchampagne! Säger Bruttan på Bruket Sandviken som tar nyårsjobbet med en klackspark, värre saker än att läsa en dikt, finns i livet, säger Malena Ernman med rotar i Sandviken (ett mindre bruk i södra Norrland).
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.