lördag 12 december 2015

Diamanten på Expressen och hans kultur jämförd med svenska rubriker om den svenska


Diamant Salihu, Expressen

Tja du skriver i din kolumn om din bröllopsfest och annat. Allt du drar in i texten är bara naturligt för omvärlden. Du talar om din stolthet, du talar om olika folk under ditt bröllop och alla hade roligt. Men om vi svenskar gjort detsamma som du, då skulle vi sägas vara nazister och nationalister, exkluderande rasister och fascister. En midsommar i Afrika när vi dansade Midsommar med stång, så pratade de svenska rubrikerna om svenska nykolonialister och imperialister och rasister och kapitalister.  
Kan du Diamant förklara det?
 
Som populistisk Expressenreporter hade nog du också rapporterat om de koloniala rasist svenskarna som tar nationalismens Midsommarstång med sig till Afrika. Hade du skrivit om dig själv, som nu om bröllopet, hade du varit stolt över Midsommarstången, din kultur och dina traditioner att dansa groda. Men om  svenskars kultur? Nix, då förvandlades allt till nazifolket, rasisternas strukturella nationalism och som Mona Sahlin säger: svenskarna har ingen kultur.
Kan du förklara det Herr Diamant?
 

Till Annie Lööf, Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson - kommunisterna, Erik Ullenhag- de menslösa. Anna Burkans Drottning - Moderaterna, Riksorganisationen för svartsvenska rasister - Afrosvenskarna kallade, Regeringskansliet, Carin Jämtin - som kan Afrikas lögngagg bättre än någon annan svensk och så arbetsministern, fruntimret som bör gå PRAO på stäppen någonstans bland lejon och hoppfullt bli styckad av lejonkäftarna, Sverige behöver inte flamstrams, Svenska journalistförbundet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.