tisdag 15 maj 2012

TILL VADSTENA -MOTALA TIDNING

Tänk att i Motala–Vadstena tidning läste jag något som jag aldrig trodde jag skulle få läsa någonsin.

”Höjd SFI-bonus ökar integration”

Ja så stod det i rubriken i Vadstena–Motala tidning den 10 maj 2012. En signatur Kristen – svensk knopp med osunda vätskor väl? – skriver om SFI.

Människan tycker att invandrare som går färdig SFI skall få höjd premie-peng från nuvarande 12000 till 25000 svenska kronor. Kristensignaturen argumenterar enligt linjen att får invandrarna mer pengar lär de sig svenska snabbare och så drar signaturen Kristen hela den långa förlängningen med snabbare arbete, kortare köer och allt vad fint det skulle bli för Sverige om invandrarna fick 25000 kronor, för att de klarar en enkel språkutbildning! 

Hur faan kan en svensk vara så totalt bortkopplad från verkligheten? Det har gjorts oräkneligt antal utredningar varför invandrare inte kan svenska. Konklusionen är tydlig sedan länge:

Invandrarna skiter i att lära sig svenska.

Dom vet att de får pengar i detta Paradis Sverige utan att de kan svenska.

Dessutom: långt över hälften av alla som påbörjar SFI hoppar av. Dom är för likgiltiga, lata, bekväma och vill inte anstränga sig. Det har de själva sagt i medvetna intervjuer. Alla invandrare skulle kunna lära sig hygglig svenska på något år eller så. Man är ju inte korkad bara för att man är invandrare.

Men de vill inte anstränga sig. Bloggen hade en granne en gång som lärde sig svenska på sex månader och pratade svenska grammatiskt mer korrekt än normala många svenskar. Så den som vill, den kan. Men invandrarna överlag vill inte. Får invandrarna 25000 kronor så tror den här infantila signaturen Kristen i Motala-Vadstena tidning att invandrare skärper sig. Icke alls, det är också konstaterat.

När pengaförslaget kom upp till diskussion en första omgång frågade teves reporter några invandrare som gick på SFI, om de skulle plugga hårdare om de fick pengar för att studera svenska. Nästan alla sa NEJ. Invandrarna själva betraktade inte pengar som morot. Men politikerpopulisterna drev givetvis igenom de 12000 kronorna, fast de som var berörda inte betraktade de 12000 kronorna som lockbete till intensivare studier. När politiker går emot medborgare och folket, då är de styrande utom räddning. Dessutom tjänar man mer som svartarbetare och pizzabagare eller annat. Hur faan kan den här signaturen Kristen i MVT stå så långt utanför samhällsinformationen?

Och dessutom bli publicerad i sin galenskap? Och mot alla fakta vill Kristen höja bidraget till 25000 kronor! Pengarna är noll värda för invandrarna! Dom säger ju det själva!
Kan inte Kristensignaturen läsa och höra?
Men Kristen är nog typiskt svensk menlös nolla. Då resonerar man som Kristen gör.

Min gode Kristen! Den som kommer till ett nytt land sätter sig på röven och lär sig så fort man kan det nya landets språk. Behöver man 24 timmar om dygnet för att lära sig ett ord, så skall man ta sig de timmarna. Dessutom skall invandraren inte ha ett öre för den ansträngning som SFI innebär, en ansträngning som enbart är i invandrarens eget intresse. Så är kutymen bland alla normala människor världen runt. Vill man in samhället lär man sig språket. Det är fundamentalt och självklart för alla, utom svenskarna. Normalt också ett krav från de lokala medborgarna. Men här i Sverige skall man få betalt för att ta vara på sina egna intressen.

Dessutom: kan en invandrare inte driva en enkel samhällskonversation i en butik efter ett år års språkstudier skall invandraren återbördas till det välsignade landet invandraren kom ifrån, eller till vilket Helvete som helst, men Sverige skall inte ha den dryge faan som inte behagar lära sig svenska. Det är en baggis för de flesta nyanlända att lära sig det nya språket, men vill man inte, kan man inte. Och så är det i Sverige: invandrarna vill inte, de får vad de behöver ändå, de får sina jobb och bidrag och understöd i Paradiset Sverige även om de inte kan ett ord svenska.

Så är det dock inte i de flesta andra länder Jorden runt.
Du Kristen! Ta dig en sväng runt klotet så får du se hur världen fungerar logiskt och sunt! Med andra ord: tvärt emot Sverige. Kristen borde inse att den som vill lära sig svenska gör det av eget intresse, och behöver inga uppmuntrande tillrop i form av cash! Men vill man inte så går det inte. Och invandrare överlag vill inte. Så enkel är förklaringen till att invandrare i Sverige pratar dålig svenska.

Men, som en invandrarminister sa i teve en gång:
- VI är dåliga på att lära invandrare svenska, så sa karljäveln i svenskt nyhetsprogram i svensk teve på bästa sändningstid.

Vilka ”Vi”? Det handlar om ”Dom”!!!!!!!!!!!!!!
Dom skall lära sig vett och nödvändigt, som alla andra som kommer till nya länder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.