måndag 21 maj 2012

......................JO - skiter i det mesta.............

 

 

.................................SNUTLOSKA




Till chefsjustitieombudsman Cecilia Nordenfeldt, JO

Härmed anmäles polisen i Eskilstuna, Södermanland, för misstänkt tjänstefel.



Ärendet där Herr Rebaz Sanar Khadja (M) spottade medvetet och riktat efter skällsord på Herr Axel Heder (SD) lades ned av polisen i Södermanland.



Polisen har därmed med största sannolikhet brutit mot sitt tjänsteansvar.



Konsekvenserna av att ärendet läggs ned kan givetvis få enorma följder, där svenska folket går omkring och loskar varandra i ansiktet alltefter personliga åsikter kring var och en person.



Det ter sig rimligt att den första som bemöts på gatan med en stor spottloska är den polis som ansvarade för ärendet, eftersom det är tillåtet enligt polisen i Södermanland att spotta på folk utan konsekvenser. Eller kan det vara så att polisen i Södermanland gör skillnad på människor efter utseende och politisk tillhörighet?



Som ett axiom bör rimligtvis JO:s chefsjustitieombudsman utreda polisens agerande i ärendet. Anses polisen handlat korrekt finns väl knappast någon lagens förlängda arm, och den större delen av landets medborgare kommer nog att tycka det är skoj att gå omkring och spotta myndighetspersoner i ansiktet.



Folk som hör om den här historien tycker den är märklig. De flesta är övertygade om att polisens nedläggning är en rent politisk åtgärd. Så skall polisen inte agera. Och visst må också ChefsJO inse det lär vara något galet i ärendehantering?

JO:s princip med krav på personuppgifter för att göra en JO-anmälan anser jag vara onödig. Den regeln skall inte krävas. JO är en myndighet för allmänheten, och därmed skall inte heller behövas detaljerade personuppgifter, jag har inget emot att signera, men kravet från JO gör att jag inte gör det. Jag anser det här brevet skall fungera som en JO-anmälan, utan signatur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.