torsdag 17 maj 2012

................KOSTAR SKJORTAN ELLER EJ?


Utflykt till annan verklighet.

Så går man på Östenssons igen efter några dagar i Spanien och tittar på mörkt tonfiskkött för 347 kronor kilot i färskvarudisken. I förrgår köpte jag en kluns färsk tonfisk för 73 kronor kilot i Las Palmas. Här i Sverige har förstås de så kallade djurvännerna kanske med stöd av populisterna på Världsnaturfonden, fått det till att tonfisk är utrotningshotad. Det brukar vara så i Sverige. Allt är utrotningshotat eller rent av utrotat? Men Kanariefolket krubbar tonfisk så det står härliga till och njuter av havets delikatess som det finns gott om i alla vatten utom i de svenska förstås. Och kanariefolket käkar inte de arter tonfisk som möjligen kan leva  i glesa bestånd.

Varför tomater kostade nästan 20 kronor kilot i Las Palmas, det begrep jag mig alls inte på, men det finns väl någon slags förklaring. Då föredrar jag Östenssons kampanjtomater för 10 kronor kilot.

I fiskehamnen längst nordväst på Kanarieön kostade en fin förstaklassens fisksoppa med alla skaldjur en knapp hundring, skulle nog kosta två, tre hundringar i Sverige, om den över huvud serveras?

Köttet i det stora saluhallskomplexet i Las Palmas med stora biffar och fileér låg på cirka hundringen kilot, för enorma köttstycken, färdigstyckade och suveränt läckra och tjocka bitar som på Östensson håller cirka 400 kronor kilot.

Bussen kostade 35 kronor för två timmar långfärdsresa, lokal bussen cirka 15 kronor för en trekvarts tur i den lokala regionen. För de pengarna kommer man väl inte ens från Vadstena till Motala?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.