onsdag 23 maj 2012

.................................... Skjut förfaaan!

Bra!


Nu äntligen blir det kanske lite, lite granna slut på korruptionen i den indiska tigervärlden.


Tjuvskyttar
skall få dödas utan straffpåföljd!


Så har det i verkligheten varit i Afrika väldigt länge, men inte har det stoppa tjuvskyttet på noshörningar och elefanter. Så frågan är om det hjälper på tjuvskyttar i Indien.

Fjorton tigrar skall ha skjutits olovligt i Indien i år. Det visar hur ineffektiv landets viltvårdsmyndighet är i verkligheten. Det har sagts många gånger i olika sammanhang att det är nog just de där nationalparks kontrollanterna själva som skjuter mest tiger. Det finns en logik i det.


Så är det i Indonesien kring orangutanger. Det är de fredade orangområdena som är värst utsatta och genom olagligheter av olika slag av självaset chefer och andra i byråkratin som kommenderar eller betalar bra så inser parkvakterna att det är värt mödan och risker, dom med sina små löner. Lika blir det nog  i Indien. Inget stort kommer att förändras.


Men WWF fortsätter nog att samla in pengar och visa en tiger på teve och säga att det här är kanske den sista tigern du ser. Vilken förbannad bullshit den där WWF organisationen producerar.

Så där, nu kanske även svenskar börjar begripa att Världsnaturfondens insamlade medel - bli tigerfadder eller adoptera en orangutang eller vad det kan vara är rena gaggerierna från Världsnaturfondens sida.

WWF måste i första hand samla in pengar till höga löner och hyra till slottskontoren de förfogar över på slottet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.