söndag 31 januari 2016

fin text i aftonblask

Till Stefan Löfven och Petterpampen Thorwaldsson och Regeringskansliet 

Läs kåseriet nedan skrivet av Jennifer Wegerup. Det är fin text. Ni bör i moralens namn ta del av orden. Läs sedan orden på bloggen. De är inte fina alls och är inte menade att vara finstämda. Vem som skrev vet inte bloggen men orden är råa, verkliga och innehåller ingen känslostämning som i Jennifers text. Ändå rymmer texterna samma andemening, från en svensk befolkning som är less. 

Kolumn:

Politiker och fackpampar sviker sitt folk

Dessa händer. Händerna som bär upp Sverige. De som skurar toalettstolar, ger mediciner, byter blöja på våra äldsta. Tröstar våra barn under långa förskoledagar. Undervisar, nattar, lindrar.

Händerna som hämtar sopor, svabbar golv, lagar skolmat. Som släcker bränder, kör ambulans.

Dessa händer. Undersköterskor, sjuksköterskor, barnmorskor, städare, renhållningsarbetare, brandmän. På förskolor och äldre­boenden, i storkök och på våra kyrkogårdar.

Från livets början till dess slut finns dessa händer där. De gör de tyngsta, monotona jobben. Tålmodigt, ihärdigt, troget. 

Som ung städade jag för Falkenbergs kommun. Plockade skräp på stranden, städade på vårdcentral och äldreboende.

Det tyngsta var inte slitet utan upprepningen, tröstlösheten. Ändå var jag bara gäst där, jag studerade, skulle vidare, bort.

Jag blev likväl en i gemenskapen, bland kvinnorna på Städet. Upp 04, ofta hade någon ändå orkat baka i ottan för att bjuda vid 10-fikat. Dessa kvinnor med allt det tålamod jag aldrig ägt. Starka, saktmodiga och med sina okuvliga, outtröttliga händer. Nariga, röda, slitna; på med handkräm, ta nya tag.

Nog behöver ett land sina ledare och högutbildade. Men utan basen, folket, svajar toppen, allt hotar att rasa. 

Det upplever såväl Kommunal som Socialdemokraterna nu. Och vem förstår inte ilskan och besvikelsen hos medlemmar och väljare? Om jag varit en av dem som trott på facket? En av mina kollegor på Städet som aldrig hade råd med semester längre bort än närmast badvik?

Om jag suttit med mina trötta händer i knät och tänkt på pampars och politikers lena, välskötta? I färd med att skriva på lyxnotor och skåla i Grosshandlarvin?

Om jag samtidigt känt att även politikerna glömt mig? Att de talade till mig, från ovan, snarare än hörde på mig och min oro, sa till mig vad jag borde tycka.

Skulle jag inte till sist då knyta mina trogna, trötta händer i ilska och vanmakt?

Vore jag politiker i kris skulle jag sluta prata, fatta dessa älskande, arbetande händer och börja lyssna. Jennifer Wegerup

Det där var vackra ord från Jennifer Wegerup, nu till i princip samma andemening men i andra ordalag. Ni kallar kanske orden hot men det är inga hot, det är människors verklighet i botten och raka rör, inget annat. Jennifers ord är så fina att de bör läsas av alla, om bloggen gör sig kriminell med sin kopiering och Jennifer blir arg för att hennes förnuft och vackra ord kopieras så får det bli så. Bloggen kan bara hoppas på Jennifers förståelse.

Till Regeringen. DU Stefan måste inse att du inte är begåvad nog för att styra ett land. Du är en förbannade töntknopp som i dag ingen eller få svenskar vill ha som statsminister. Men du som förmodad psykopat vill ha makt, och du skiter i folket. Du är en diktator som säger offentligt att du bryr dig inte om vad folk vill. Du Stefan Löfven är en ynkrygg, du klarar inte ens av att ta och finna de rationella beslut du borde ta. Du är värdelös. Du borde inte existera i politiken. Ditt omdöme är obefintligt. Sådant talar folk om för dig men du fortsätter i gamla värdelösa fotsteg. Ta inte ordet solidaritet i din trut, du vet inte vad solidaritet är! Vill du göra Sverige en stor tjänst så avsäger du dig från titeln statsminister. Du är närmare ett psykfall än något normalt. Går du och hänger dig så blir få ledsna. Du bluddrar så mycket exkrementer att folk förvånas över att all skit du har i truten får plats. Dessutom släpar du på folk som svenskarna finner olämpliga och inte vill se i politiken men du bryr dig inte om medborgarnas önskningar. Du din förbannade skitstövel har redan förstört landet och du fortsätter att göra så utan begripa ett smack om vad folk vill göra. Du Stefan Löfven saknar sunt förnuft. Svensken vill slänga ut och stoppa alla våldtäktsmän och asylare som mördar och bränner och beter sig som ociviliserade varelser men du utvisar inte ens grovt kriminella utan plåstrar om skadade krigare som varit borta och dödat, sådana är din vänkrets tydligen. Folk kan inte annat än att önska att din hustru blir våldtagen. Kanske du då börjar utvisa våldtäktsmän? Nje, knappast troligt. Ty allt som folket vill – det vägrar du Stefan att genomföra. Dina insatser är bara patetiska i det stora hela. Väljarna lämnar dig, alla lämnar socialodemokratiska partiet men Du korkskalle tror du skall få nytt blod. Ditt gamla är dock ruttet och återvänder aldrig. Medborgare vill ha en genuin revolution.
När objektet är skadat går man till doktorn som opererar bort svulsten. Sverige behöver en stor operation. DU främst skall bort. Stockholms nya Blodbad är vad som krävs och så skall det bli. Svenskar behöver bara betala några somalier eller jihadare eller liknande kräk några kronor för att bli av med er. De där grabbarna sköter resten. DET Stefan är en verklighet i dag i det Sverige du skapat, men bli inte ledsen över att stå ensam. Samma som nu sagts om dig gäller också det där ofullbordade missfostret Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson, det var ni som började. Ni skall stå för vad ni gör och gjort i all framtid

Som sagt. Det där var bara en scen ur det verkliga livet om hur svensken ser på er, fackpampar och politiker. Det var inget hot om du Stefan försöker få det till den tolkningen. Orden vara bara vad svensken tycker om dig och Sveriges situation i dag. DU är slut Stefan, begrip det, men du begriper inte ens det, så hur faaan skall du duga till att styra landet. DU kan inte, du är inkompetent. ”Fuck off”. Många fixar gärna till dig med grova järnkättingar runt anklarna så du står rakt i vattnet, ståplats i Nybroviken!!! Mer är du inte värd. Lycka till, trivs i livet och ha det bra!

PS Du Stefan, du fick en förvarning om framtiden i och med medborgargardet på Centralen som tänkte köra ut de marockanska snorungarna. Nästa gång gäller det kanske dig. Vem vet? Medborgargarden finns redan här och var i landet och fler lär det bli, så pass upp om hur du vill att Sverige skall se ut. Måhända var den senaste händelsen genomförd av "huliganer" men det vanliga folket vill, kommer att och tänker på precis samma vis som fredagens huliganer på Norrmalmstorg. Svensken är less på dig, fähund! 
Till landsorganisationen, LO, riksdagens ledamöter, liberalerna, socialodemokratiska partiet, svenska dagbladet, expressen, Tidningarnas telegrambyrå, TT, MittMedia, PROMEDIA, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Tidningen Metallarbetaren, Sydsvenskan, Norrländska socialdemokraten, Svenska kyrkan, Malmö kommun, Göteborgs kommun, Lunds kommun, Trelleborgs kommun, Kalmar kommun, Falu kommun, Söderhamns kommun, Östersunds kommun, Östersundsposten, Gällivare kommun, Luleå kommun, Borlänge kommun, Västerås kommun, Eskilstuna kommun, Sveriges kommuner och landsting, Jönköpings kommun, Södertälje kommun, Trosa kommun.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.