lördag 11 juli 2015

Afrosvenskar gömmer sanning och verklighet


 
Till rasistiska sällskapet Afrosvenskarnas riksförbund

Herman Lindqvist skrev en kolumn gällande svensktransporterade slavar till Västindien i Aftonbladet. Läs och lär:

Den siste svenske kyrkoherden på ön, Carl Adolf Carlsson, skrev att ”negern sådan jag i Västindien haft tillfälle att observera honom är knappt till hälften människa; resten är apa och tiger.”

Till och med djuren skyr dem, påstod kyrkoherden - därför kan ”negrer utan problem bada i hajrika vatten. Negern är såsom slav ödmjuk och ofta trogen sin herre, men såsom fri är han den övermodigaste och egenkäraste varelse på jorden.” 

Tja, ni är väl inte slavar nu för tiden. Men som ni märker, ränderna går aldrig ur åsnan, förlåt, zebran.

Jo en fråga, vet ni varför hundar som lever med familjer i Afrika och som skall vakta husen, de hundarna skäller och blir elaka när en neger kommer och hälsar på, men hundarna är snälla när vita kommer och hälsar på. Kan ni negrer förklara det?  

Går en vit hem till en negerfamilj för att hälsa på så säger familjen att passa dig för hunden, han bits. Men den vite klafsar på och hunden visar sig vara snäll och trevlig. Hunden biter bara negrer säger negerfamiljen som bor där.  Kan ni som väl vet allt om Afrika förklara fenomenet?

Om tio av slavskeppen var svenskbyggda utgjorde den svenska delen av världshandeln med slavar 0,2 promille. Och det får er att gapa högt! Det var ju era stamhövdingar som sålde sina medborgare som slavar, men det säger ni inget om.
 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.