lördag 28 december 2013

..Neger i Vilhelmina. Heja Göran Jonzon!


 

 

 

Till Göran Jonzon, Kristdemokraterna, KD

Till Vilhelmina kommun

Till Vilhelmina kommunstyrelse

Till Göran Hägglund, KD

Till Kristdemokratiska partiet

 

 

Göran! Det behövs fler som du!  Om knivar och negrer, vad man kan läsa i Folkbladet. Här får du några ord ur verkligheten! Och KD tycker väl om verkligheten?
Svenskar ha stor okunskap men de pladdrar ändå och vill vara världens mesta besserwisserfolk. Den här Bloggen levde många år i Afrika med svart hustru och en alldeles vanlig vardag och hade bara svart umgänge. En dag åkte han på besök till Sverige och kvällen innan stod han på puben med sina svarta kompisar och undrade vad han skulle säga vid ankomsten till Sverige, skulle han säga att han sista kvällen innan resan tog en öl med sin bäste kompis och då säga att han var ute med en neger? Eller skulle han säga färgad? Eller vad?
 
Säger Bloggen neger så kallar folk i Sverige honom för rasist berättade Bloggen. Min negerpolare blev då alldeles ursinnig och sa: - Vad är det för jävla analfabeter du har i ditt land! Dom kan läsa i vilken uppslagsbok som helst så står det att negrer är folk söder om Sahara! Jag är och vill vara neger! Kompisen var arg så det osade.
 
Om att använda ordet färgad sa han samtidigt som han slet i skinnet på underarmen: - Jag är väl förfaan inte målad! Och samtidigt berättade han att färgad är ett skymfens ord på människor i Sydafrika som är av blandad vit och svart far och mor. Samtidigt är färgad ett hårt skällsord på en svart människa i Afrika, däremot kallas ofta asiater - indier - för färgade. Det sociala komplexet är att blandrasade vill vara vita men accepteras inte av vita som helvita, mulatter ser ned på svarta och svarta vill inte ha med blandrasade att göra, med konklusionen att ordet ”färgad” betraktas som ett skällsord om det riktas mot en svart person. Ungefär som att du säger hynda i andra delar av världen eller ”horans unge”. MEN i Sverige bestämmer svenskar som alltid vet bäst att ordet neger, som negrerna vill heta, det är ajabaja. I Sverige skall en neger vara färgad och då blir negern hysterisk för han är inte alls målad utan vill vara den neger han är, så säger negern själv, men det bryr sig inte svensken om, svensken tycker givetvis han är så mycket bättre än en neger och förstår mer. Svensken säger att negern har fel, visst är väl svenskar roliga?

Så Göran Jonzon, säg du neger i Afrika så blir negern glad och stolt och passa dig för att använda ordet färgad, då kommer kanske macheten fram.

Om den svenska kniven, så satt en annan norrlänning i nästan samma sits. Han blev stoppad i en trafikkontroll av polisen som såg morakniven ovanför ratten. Polisen tog kniven i beslag och det blev ett ärende kring kniven. Mannen vägrade betala böter på grunderna att han använde kniv på allmän mark. Tingsrätten beslöt att har man en kniv i bilen har polis inte rätt att beslagta kniven. Bilens innandöme är nämligen privat. Och han fick tillbaka sin kniv! Bra att du konstaterar att även svenskar har sina vanor, traditioner och kultur. I Stockholm får negrerna kulturbidrag för att hyra lokal så de kan sitta och slå på trummor, det du. Negrer skall kunna behålla sin kultur, men som Mona Sahlin sa; svenskar har ingen kultur. Det du, Göran Jonzon i Vilhelmina. De här raderna är alldeles sanna och allt har upplevts. Men det får du ingen på Västerbottens Folkblad att tro på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.