söndag 29 december 2013

...Frida Boisen och Norskan och ansvar.


 

Till Fri(d)a Boisen, Göteborgstidningen

Till Solveig Horne, jämställdhetsminister

Till kvinnojouren, Göteborg

Till Fi-avdelningen, Göteborg

Till Vänsterpartiet, Göteborg

 

Frida Boisen! GT.

Har du inte självkritik? Vacker på utsidan men bedrövlig på insidan………………………….

Jo, Frida, det är också tjejens ansvar!

Med dina svarsord till Solveig Horne, jämställdhetsminister i Norge kan man konstatera att du tycker att fruntimmer skall kunna gå emot vem och vad som helst i vardagen. Skit detsamma, vill hon gå i kortkort så gör hon det om det så är lämpligt eller olämpligt i ett arabiskt casbahn. Går hon på diskotek och följer sedan med nyanlända nybyggare från Afrika eller någon liknande del av världen så skall hon kunna göra det för sällskaps skull och dricka te och höra om deras intressanta land och som feminist ser givetvis tjejen inget märkligt i det. Men så fungerar inte världens riktlinjer.

Om den kortkortas olämplighet i marknadskvarteren säger tjejen att hon har rätt att klä sig hur hon vill.  Så talar feministen, men den duger inte i verkliga livet. Utmanar man ödet får man faktiskt lite skylla sig själv, ger man sig in i leken får man den tåla. Och begriper man varken lek eller allvar eller hyfs och hövlighet, då skall man stanna på sin kammare, vare sig man har rätten eller inte till att göra som man vill. Sådan är verkligheten. Vore Bloggen fruntimmer skulle Bloggen aldrig ha ett förhållande med en muslim eller med någon som kom från en väl känd annorlunda kultur, i svenska ögon. På första semestern visste man då att reser mannen med gemensamma barn till sina föräldrar någonstans ute i världen finns stor risk att barnen aldrig återvänder. Så är ju verkligheten, det händer flera gånger om året. Därmed borde svenskan tänka på framtiden i en seriös relation och inte riskera att utsätta barn för sådant eftersom risken är påfallande, alltså skippar man män med knepiga traditioner. Enkelt, lätt som en plätt. Bloggen som hona skulle inte låta en nybyggare ens prata med Bloggen vid en busshållplats eller på publika platser eller låta sig bli påsatt inne på en kokaintoa vid Stureplan.

Varför skulle kvinnan tillåta det? Varför skulle Bloggen göra sig själv till hora? För det är ju det ni anses som när ni umgås på sådant vis ni gör. Varför respekterar ni inte andras kultur och traditioner? Eller är feminister med automatik rasister?  Solveig Horne har kanske också som så många andra konstaterat att det är vanligt att svenskor och norskor skämmer ut sig utomlands i olika sammanhang, kanske det gör att våldtäkterna blir mer förståeliga? Och hur kan du Frida tycka att det aldrig är honans ansvar i en situation? Tycker du att tjejer är så dumma att de inte duger till att ta ansvar? Nä dumma är de inte, men naiva, Schymanindoktrinerade och kaxiga på ett orealistiskt vis som går mot världens hane och hona moral och hane och hona spel i övrigt. Så är det. Epiteten ”du får skylla dig själv” och ”ta ditt ansvar” bör du Frida acceptera, annars gör du tjejen till dumpf kopfen. Vill du prata om verkligheten så inser du lätt som en plätt att världen inte är så fin som du kräver. Att din dröm i sig kanske är den rätta hör liksom inte till saken när vardagen ser annorlunda ut, och det är vardagen som gäller. Så är det!

Och du Frida, blanda inte ihop småbarnssjuka personer med ”normala” våldtäkter!

 

 

 

 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.