fredag 25 januari 2013

....Expressen skyddar mördare?



Så händer det igen - 
i Expressen som populistisk produkt.

Man vill skydda en invandrare eller kanske en så kallad "svartskalle" - genom att grovpixla porträttet av en man som har HIV, men han har haft oskyddat sex med flera personer.

Dock, Expressen skjuter sig själv.

För det första: varje svensk tidningsläsare är  i dag övertygad om att när Expressen pixlar ett porträtt visar porträttet en utlänning eller"svensk" från annan region av världen.

För det andra: svenska medborgare tycker fruktansvärt illa om Expressens bedrägliga beteende som prioriterar främmande etniska ursprung. Läsaren anser oftast med rätt att Expressen visar gärna brottslingar om de är svenska, på foto. Sådan är attityden gentemot Expressen,

För det tredje: Expressen skriver om den HIV-smittade som "Göteborgare". Eftersom "Göteborgaren" knappast är av svenskt ursprung, ett antagande som bygger på att Expressen mest bara pixlar utlänningar -  kan Bloggen tillägga att står du som svensk och har levt och bott och arbetat och haft normal vardag med svart hustru och bruna barn, i Afrika under 40 år, så säger din bäste kompis - den svarte grannen - att: Du Svensk! Det spelar ingen roll hur många stamspråk du talar, hur många hustrur du har eller tror på vår religion (som kan vara allt från att tro på ett klippblock till koranen) så avslutar Afrikanen, din bäste polare med orden:
Du svensk blir aldrig en av oss.

Då så, alltså är vi inte globala och globalt jämnlika som okunniga svenskar gaggar om.
Bara korkade svenskar påstår att alla andra har samma
värde. "Alla andra" säger att svenskar är inte värda ett smack. Så säger ju också svenska politiker i praktiken. Invandrare prioriteras i Sverige, sådan är verkligheten.

Och Expressen driver en skrivarpolitik som går helt tvärs mot den gamla goda journalistiken. Då var verklighet och sanning journalisternas kodord. I dag existerar ingen journalistisk moral och verkligheten göms under politikers paraply eftersom allt blir politiskt tänk. Att då 60-70 procent av Sveriges journalister är kommunister och eller socialdemokrater underlättar ju inte svensk grundlag som säger att Sverige har yttrandefrihet.
I Sverige i dag finns ingen yttrandefrihet.
Det har också JO bekräftat.
Tja, sådan är den, kapitalism, sjöng folk i Expressenchefens tidiga generation.
I dag sjunger nog Expressenchefen Mattsson: sådan är den - fascism och diktaturen.  Och han hyllar texten!

Men det är ju sanning som journalisten skall presentera.
Inte pixlade skyddsobjekt.
Mattsson går väl också här tvärs mot ursprungliga redaktionsregler: är ämnet allmängiltigt skall man presentera osminkad verklighet.

Chefredaktören Mattsson på Expressen tycker tydligen inte att kvinnors hälsa är allmänintressant.
Expressens chefredaktör skyddar hellre en i praktiken mördare än att värna om kvinnors hälsa och liv.
Tja vad gör någon åt det?
Ingen kan göra någonting -
den totalt broderskapstänkande redaktörsgruppen med incestliknande ageranden, i fascismens och övermänniskans tecken, är omöjlig att tränga igenom.

Sådan är den, verkligheten i detta land, så konklusionen blir att verkligheten stoppar allt sanningssägande.
Synd på ett land som är så vackert.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.