fredag 3 april 2015

sanna lundell, aftonbladet

Till Sanna Lundell, Aftonbladet

Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, ETC, Regeringskansliet, Socialodemokratiska partiet Stockholm, Vänsterpartiet, Jan Björklund, Anna Rabiat Barbar Burka - nya Moderaterna, Roberta Alenius, Göran Greider, Dalademokraten, MittMedia.

 
Sanna säger: Empati, medkänsla, respekt för andra människor, omsorg och att bry sig är fullständigt ute, passé i dagens Sverige. Visst, några få vittnar om sina välvilliga insatser för mindre bemedlade, så kallat svaga människor på sina Facebook-sidor - men över lag tycks prestationer - yrkesmässiga, skolmässiga vara det enda som skapar status och således också det enda som ger inbillad lycka. Samt utseende och pengar i vanlig ordning. När ska dessa osköna objektsvindar vända?
När ska mänskligheten återigen börja inse att just empati och medkänsla för främlingar utöver sin familj är synnerligen unikt för människan och förmodligen det som gjort oss till härskare över den här planeten? 

Tur för dig Sanna att du också säger ”förmodligen” i din tes om människans utveckling. Har du inte hört om den där Darwin, Fru Lundell?  

Sanna säger: Med den här egoismen som håller på att breda ut sig som ett tungt molntäcke över Sverige kommer vi att stagnera. Men Lundelskan! Det var ju den där egoismen som fick aporna att klättra ned från trädet och bli människa. Inte har du helt kunnat missat den grejen?

Vi kommer att gå under tror jag. Jag är på riktigt orolig över det, så säger tant Lundell.

Goa Lundelskan, den dag människan helt förlorar sin egoism och aggression, då skall du vara orolig! Svensken är den på världskartan som har tappat mest av överlevnadsinstinkter. Logisk följd är invandring utan logik så de övriga i världen, som är överlevare, de lyfter på ögonbrynet. Så du Sanna har rätt, vi kommer att gå under, men av motsatt anledning än den du för fram. Undergång = Den svenska menlösheten. Empati och ”tycka-synd-om-doktriner” fungerar inte för att hålla en art gående. Den – svensken – dör långsamt, slås ut av andra parametrar, avlider, sakta men säkert. Så du har rätt, vi kommer att gå under, men på grund av DEN GENUINA SVENSKA MENLÖSHETEN, totalt motsatt anledning än den du framför. Så är det.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.