torsdag 5 mars 2015

oisin cantwell och slöjor i maten


Till Oisin Cantwell, Aftonbladet 

Till Diskrimineringsombudsmannen, DO, SKL, Socialstyrelsen, Regeringskansliet, JK, Svenska dagbladet, Dagens Nyheter, Expressen, SVT-forum,  SR,P1, TT, Socialdemokratiska partiet, Veronica Palm, Maria Ferm, Södertälje kommun, Malmö kommun, Luleå kommun, Söderhamns kommun, Gävle kommun, Falu och Borlänge kommuner.  

Om slöjor i hemtjänsten och kunskap i svenska språket och dagens kolumn av Cantwell på Aftonbladet som diskriminerar svenskar! Vi har också folkrätten bakom oss. Men som svensk är man inte värd något, det vet vi alla sedan länge genom Cantwells kolumner.

Du Mr Oisin! Det är så här att signifikant hänger slöjorna ihop med att det som finns under slöjan inte kan prata svenska så en svensk gamling förstår. Det är det egentliga problemet, inte slöjan, men slöjan har blivit så förknippad med obefintlig eller svag svenska, så gamlingarna vill inte slöjfolket. Gamlingarna begriper inte slöjmumlet. Och förmodligen begriper inte slöjorna särskilt mycket av gamlingen heller.

Så med folkrätten bakom oss svenskar har vi rätt att få den äldrevård vi har rätt att få. Det får vi inte när slöjorna gör entre!

Så Cantwell, du vet inte vad du talar om. Det finns otroligt många andra hemtjänstanställda också som inte pratar svenska tillräckligt för att kunna ta ansvar för en svensk gamling enligt lagar och förordningar inom socialtjänstlagen. De är inte heller välkomna. Du babblar Oisin. Jag sitter med när de där slöjorna finns på plats. Dom kan inte svenska. Dom är totalt värdelösa för en svensk gamling. SÅ skall det inte vara. Vi svenskar har också folkrätt. Du skall vara glad åt att kommunfolket accepterar svenska gamlingars krav på att ha vårdutförare som kan språket.  Det pågår aktiviteter på grund av att hemtjänsten är så ynklig i Sverige, men då handlar det om att förbättra servicen i svenska gamlingars namn, inte på grund av dina argument att anklaga kommuner för att vara brottslingar, utan vi tänker på våra gamla, och du tänker på att göra oss till kriminella. Vänta till den dag en äldre tant slår stekpannan i knoppen på en slöja, det kommer, var inte orolig. Och tänk en gammal snäll farbror som dunkar skallen i bordskivan med slöjknoppen, det kommer, var inte orolig. Min gamla mor med hemtjänst släpper inte in slöjor och folk som inte kan svenska ordentligt. Så enkelt är det Oisin. Du bara gaggar och varken vet eller kan. Det är inte bara svenskar som skall anpassa sig. När jag levde och arbetade i muslimskt land gick jag klädd i vitt långt nattlinne, tofflor och en färgglad bytta på skallen. Och så gick jag i moskén regelbundet med mina bekantar, satt på golvet och åt med fingrarna. Hade jag inte gjort så hade jag åkt ut och tvingats bort ur samhället jag levde och arbetade i. Men här i Sverige skall ingen behöva anpassa sig. Som du frågar Oisin, vill någon ha ett land där folk inte får klä sig efter religion. Är det allas lika värde som gäller så skall vi ha det landet, för svensken kan inte alls uppträda och klä sig i ett slöjland som en svensk brukar göra. Min fru fick inte ens gå i kjol. Men DU Oisin, du bryr dig inte om svenska äldres rättigheter. Du är uttalad rasist och tar bara hänsyn till främmande människor. Får min gamla mor hemtjänst skall hon förbanne mig ha en hemstjänstmänniska som kan kommunicera. Men du Oisin bryr dig givetvis inte om en gammal dam, för hon är ju svenska. Sånt skabb som svenskar vill du väl inte ha att göra med.

Det formas nu grupperingar som kräver från kommunerna – staten – myndigheten att personal på hemtjänsten måste bli bättre och har för avsikt att gå juridiska vägen om myndigheter inte bättrar sig själva. Den svenska hemtjänsten lever med ett system som inte fungerar särskilt bra, det står i lagen att brukaren har rättighet att medbesluta. Men vad lagen säger i svenska damens förmån det bryr sig Oisin Cantwell inte om. Jag skickar som du föreslår i din tidningskolumn information till DO, är intressant att få höra om svenskar också har rättigheter. Men DO är ju allmänt känd som invandrarnas favoritmyndighet och knappast utan anledning, så när deklarerar DO att gamla svenskar skall sköta sig själva, vill gammelsvensken inte ha slöja som inte kan prata svenska till maten så får den gamla svenska damen skylla sig själv. Så låter det säkert från DO.

Så oisin, du hade missförstått hela problemet. KRÄV av slöjan att hon kan svenska, annars blir det inget jobb. Då säger kommunen att vi har ingen personal, så du Cantwell, fixa det där du, ta alla hemtjänstslöjor på privatlektioner i ditt hem, det kan du solidariskt bjussa på. För du är väl solidarisk, eller enbart rasist?

Till Folkpartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.