söndag 23 mars 2014

..Tigg och bli rik!


Till Gävle kommun

Till Sandvikens kommun

 

 

Hur kommer det sig att chefredaktören Maria Brander på Gävle Dagblad tar sådan subjektiv och positiv ställning och närmast patetiskt förklarar tiggarens situation som Maria egentligen inte vet ett skvatt om!

Ty, tiggare kanske inte ens borde kallas tiggare utan bekväma talangfulla arbetare som håvar in svarta inkomster?

En tidningsredaktör har dokumenterat genom tiggarna själva att de tjänar per par mellan 8000 – 10 000 kronor per månad! Tiggaren sa själv att så många svarta kronor samlar han och hans hustru in per månad.

 

Skattefritt!

 

Kallas en svensk som tjänar 5000 – 10000 kronor per månad för tiggare?

 

Bör inte Maria visa journalistisk talang och dokumentera sig som objektiv varelse med förkärlek mot den verklighet som råder?


När chefredaktören Maria Brander pratar syndomallatiggare gäller det snarare Europamedborgare som kommer till Sverige för att tjäna storkovan på ett lättsamt vis. När ”tiggarna” själva berättar att de har det mångfaldigt mycket bättre i Sverige så tycker chefredaktören Maria ändå synd om dem?

 

Många svenskar skulle med glädje ta ett jobb i ett arabiskt oljeland och tjäna storkovan om man fick det och klara sig galant utan att kunna arabiska, utan närkontakt med sina nära och dessutom leva i ett svårt klimat och precis så fungerar även tiggarna men Gävle Dagblads chefredaktör pådyvlar tiggarna en massa syndomvärderingar som de inte ens själva har inombords. Skulle svensken jobba på en arabisk oljeplattform så skulle med största möjliga sannolikhet ingen sheik komma på besök, som GDs utsände gjorde, och undra över hur svårt livet är för en svensk på oljplattformen.


I dag skall alla hävda ”allas lika värde” men devisen tycks aldrig gälla svenskar.


Det lever mängder av svenskar världen över som har det synnerligen knapert i andra länder men aldrig anländer press för besök och aldrig ojojojar sig landets medborgare över svenskarna. Svensken har ju kommit frivilligt och passar det inte så är det bara att dra.

Så enkel är verkligheten, men Maria Brander skall tycka synd om allt och alla, det förvånar att hon som journalist har sådant yrkestänkande som hon dessutom omsätter i offentlig medieverksamhet.


Tiggarna bör inte ens kallas tiggare.

 

De är smarta familjeförsörjare som omhuldar sin familj och gör det på enklaste och smidigaste och simplaste sätt för att tjäna storkovan och i sina hemländer betraktas tiggarna som förmögna och lär redan i vissa fall ha börjat investera i sina hembyar.

 

En zigenare har själv sagt att han tjänar tio (10) gånger mer på att tigga i Sverige än att arbeta i Rumänien.
Många svenskar tänker och gör precis så som zigenarna.

Svenskar lämnar också sina familjer och sitt hemland för att tjäna pengar under hopplösa arbetsformer, svenskarna lever också i husvagnar, de lever också snålt för kunna spara så mycket som möjligt.

Maria, ta dig en titt på svenskar i Sverige, varför inte besöka folk i Kiruna mitt i smällkalla vintern? Plocka rätt på några fattigpensionärer. Varför inte kika på skogsarbetares kalla vardag och drick kaffe en kväll i någon barack?

 

Mängder av svenskar tjänar inte så mycket per månad som zigenare tigger ihop i Sverige.


Vad gör att Maria Brander lägger energi på ”tiggare” men inte svenskar? Tja det finns många givna svar på den frågan men de får stå så länge…………

Bör inte journalisten se med två ögon och inte alltid bara göra sig enögd?


SVARTA INKOMSTER.

ZIGENARE SOM TIGGER

tjänar mer än svensk fattigpensionär.

Allt är svarta pengar.

 

 

Pensionärer!

 

 

 

SITT och TIGG

 

BLI RIK!

 

 






Är du socialfall? TIGG så tjänar du mer!

 

Och du får svarta pengar i fickan!

 

 

Förslag till Gävleborgs fattigpensionärer och socialfall:

Sätt er framför Kommunhuset, fyll Länsmuseet, invadera Teatern och Konserthuset, ta över Furuvik så djuren får sällskap av våra politiska tvåbenta, måla Rådhuset svart och töm hästlass med  pensionärsskit utanför Miljöpartiet och börja marschera från Korpilombolo och Smygehuk till Rosenbad!

 

 

Är du socialfall? TIGG så tjänar du mer!

 

Visst blev det ett vackert konstprojekt som säkert passar på Länsmuseet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.