tisdag 11 mars 2014

..LITEN .vADSTENA - EN BLUFF????????

Till Vadstena-Motala tidning, Östgötacorrespondenten, Radio Östergötland, Länsstyrelsen, firman Visit, Östsam, Norrköpings kommun, Vadstena kommun, Linköpings kommun.







”Ökar man antalet 70+ i Vadstenas befolkningspyramid ytterligare måste det i rimlighetens namn göra att den tippar över för gott” stod i dagens lokala tidning.


Ja det är klart!


Men så enkelt är det inte att ta död på Vadstena!


Under en av de första dagarna som nyinflyttad i kommunen hade inflyttaren förmånen att lära sig av en Vadstenabo att det är kanske fem familjer som styr Vadstena, ett snäpp under finns några fler varelser men under de två skikten finns ”resten” – pöbeln som inte har kraft att säga något. Så fungerar Vadstena och då är framtiden given. Vadstena gillar sig själv som kulturstad men en konstnär intygade att vore han ung konstnär skulle han aldrig inleda sin karriär med utställningar i Vadstena. En handfull personer går ut i alla lägen på vernissager och gör sig märkvärdiga men de köper aldrig sa konstnären. En av dessa ”märkvärdiga Vadstenabor” sa att jo, det ligger något i det: Vi har näsan lite vinklad snett uppåt……….Därför är det så svårt att etablera sig som utsocknes, därför skvallras det snarare än respekteras i staden, därför finns många oseriösa och icke yrkesdrivna verksamheter och sällan engagerar sig de ”gamla Vadstenaborna” i nyheter och sofistikerad utveckling. Vadstena kommun levererar snarare en okvalificerad medborgarhantering, har icke yrkeskunniga tjänstekvinnor och män och lever vidare i sin traditionella familjstyrning där ett fåtal styr och ställer. Allt det där är känt av utomstående. - Så hur faaaan skall vi förnya oss, sa en av de ursprungliga Vadstena - familjerna. Kommer du till Vadstena så får du en lista på en lång rad av olika punkter och någon säger att det är inte lätt att etablera sig i Vadstena  och efter en tid inser den nyinflyttade att den långa listan över faktorer som gör livet komplicerat i Vadstena är alldeles korrekt. Och så lämnar ytterligare en medborgare den kommun man hade hoppats på. - Tja, så´nt är livet sjöng visst Anita Lindblom………….Är det därför länets turistaktivitet och "Vadstenas förlorade heder" lär vara till salu?

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.