söndag 23 mars 2014

..Correns förljugenhet och Friborg



Till Svenska journalistförbundet

Till Diskrimineringsombudsmannen

Till Zigenarnas riksförbund

Till Svenska kyrkan, Linköping

Till Hjärta till Hjärta

Till Stadsmissionen, Linköping


Hur kommer det sig att chefredaktören Charlotta på Corren tar sådan subjektiv och positiv ställning för tiggare som kanske inte ens borde kallas tiggare utan snarare bekväma talangfulla  arbetare som håvar in svarta inkomster? Bör inte en redaktör visa journalistiska talanger och dokumentera sig som objektiv varelse med förkärlek mot den verklighet som råder?
När chefredaktören Charlotta skriver att människor har det svårt gäller det möjligen snarare Europamedborgare som kommer till Sverige för att tjäna storkovan på ett lättsamt vis. När ”tiggarna” själva berättar att de har det mångfaldigt mycket bättre i Sverige så tycker chefredaktören ändå synd om dem och säger att de har det svårt för tiggarna kan inte språket, vistas i ett nytt okänt land och ojojoj så bedrövligt. Många svenskar skulle med glädje ta ett jobb i ett arabiskt oljeland och tjäna storkovan om man fick det och klara sig galant utan att kunna arabiska, utan närkontakt med sina nära och dessutom leva i ett svårt klimat och precis så fungerar även tiggarna men Correns chefredaktör pådyvlar tiggarna en massa syndomvärderingar som de inte ens själva har inombords. Skulle svensken jobba på en arabisk oljeplattform så skulle med största möjliga sannolikhet ingen sheik komma på besök och undra över hur svårt livet är för en svensk på oljplattformen.
I dag skall alla hävda ”allas lika värde” men devisen tycks aldrig gälla svenskar.
Det lever mängder av svenskar världen över som har det synnerligen knapert i andra länder men aldrig anländer sociala myndigheter och press för besök och aldrig ojojojar sig landets medborgare över svenskarna. Svensken har ju kommit frivilligt och passar det inte så är det bara att dra. Så enkel är verkligheten, men Charlotta Friborg skall tycka synd om allt och alla, det förvånar att hon som journalist har sådant yrkestänkande som hon dessutom omsätter i offentlig medieverksamhet.
Tiggarna bör inte ens kallas tiggare. De är smarta familjeförsörjare som omhuldar sin familj och gör det enklaste och smidigaste och simplaste för att tjäna storkovan och i sina hemländer betraktas de som förmögna och lär redan i vissa fall ha börjat investera i sina hembyar. 
Många svenskar tänker och gör precis så som zigenarna från Öster. Svenskarna lämnar också sina familjer och sitt hemland för att tjäna pengar under hopplösa arbetsformer, svenskarna lever också i husvagnar, de lever också snålt för kunna spara så mycket som möjligt. Charlotta Friborg borde ta sig en titt också hos svenskar i Sverige, varför inte besöka folk i Kiruna mitt i smällkalla vintern? Varför inte kika på skogsarbetares kalla vardag och dricka kaffe en kväll i någon barack? Chefredaktörens egen reporter Sievers rapporterar att tiggarna tjänar summor per månad som inte ens mängder av svenskar tjänar per månad.
Vad gör att Charlotta lägger energi på ”tiggare” men inte svenskar? Tja det finns många givna svar på den frågan men de får stå så länge…………
Framför allt: varför kan inte chefredaktören Charlotta Friborg vara intresserad av fakta och den verklighet som råder, utan snarare hyckla i en förljugenhet?
Bör inte journalisten se med två ögon och inte alltid bara göra sig enögd?


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.