måndag 31 december 2012

Varför är inte svenskar värda som alla andra...........



När Robin i Robins frågar fotbollstjejen Lotta Shelin hur hon klarar sig  i Frankrike med språk och vardag, så svarar Lotta att hon sitter hemma och pluggar glosor och driver sig själv att lära sig franska så snabbt som möjligt. Annars blir det ingen bra atmosfär, hon måste ju komma in bland sina lagkamrater och i samhället och enda möjligheten är språket.

Jojo, så talar en människa med alldeles vanligt förnuft, och som kändis får hon säga det där i SVT. Hade en mr Svensson sagt detsamma hade han blivit censurerad, då hade han kallats rasist, för invandrare i Sverige, dom lär sig inte ens svenska på kurs, dom hoppar av SFI-utbildningen, de flesta gör det. Då dyker givetvis upp en rasistisk minister, var det Göran Hägglund eller Bengt Westerberg, som står i Rapport och säger att "Vi svenskar är dåliga på att utbilda våra invandrare i svenska".

Vilket jävla förakt den ministern har för svenskar, rena rasism. Och att en invandrare i Sverige skall ha och krävas på ambition att lära sig svenska, det kravet finns givetvis inte.

Och dom, invandrarna, skiter ju i Sverige. Dom får sina pengar i postlådan hur eländigt dom än beter sig. Och som grädde på situationen så dyker ännu en minister - fruntimmer - importerad från Afrika - Nymko Sabuni - upp och säger att invandrarna som går igenom svenskundervisning skall få betalt en helvetes massa pengar, för att lära sig svenska! Otroligt! Rena rasism.

Först mot svenskar som aldrig någonsin i andra länder får betalt för att lära sig det lokala språket.
 
För det andra tycker tydligen minister Sabuni att invandrare är så korkade att dom inte duger till att lära sig svenska mot annat än en morot i utbyte. Ren dumförklaring av invandrare. För det tredje ställer hon inga krav på någonting av invandrare som inte lär sig svenska.

Vi skall ju vara globala?? Säg det land som betalar en svensk för att lära sig det lokala språket! Varför har inte svenskar samma värde som hela världens befolkning?

Varför skall andra få betalt för att lära sig svenska när de kommer till Sverige, medan svenskar som bosätter sig åker ut ur landet om man inte kan klara sig själv?

Lotta Shelin som fotbollsspelare  i Frankrike har en alldeles normalförnuftig inställning till omvärlden. Hon säger att man måste lära sig språket.

Svenska biståndsarbetare vet också det, att kan man inte lokalspråket blir det inget konkret bistånd. Varför skall Sverige skilja sig alltid från övriga världen.

Här ställs inga krav alls på Maud Olofssons nybyggare. Här i Sverige är det alltid svenskarnas fel att invandrare inte klarar sig eller missköter sig årtionde efter årtionden. Varför gör inte svenska invandrare som Lotta, fotbollsspelaren i Frankrike, varför säger inte invandrare i Sverige att nä, nu jäklar skall jag kunna svenska till nästa Jul. Det borde dom, men icke! 

Dom lever lyxliv i alla fall, utan svenska språket. Prata om samma värde mellan folk!

Svenskar är uppenbarligen värda mindre än svenska invandrare, det är väl solklart.

Tacka menlösa svenskar och svenska politiker för det.

Nä, när till och med en invandrad afrikanska som minister fixar så andra invandrare får en massa pengar för svenskundervisning, då är Sverige slut. 

Och någon globalitet skall Sverige inte alls prata om. Svenskarna är värda sämre än invandrare i sitt eget land, fy faan för ett en sådan nation.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.