tisdag 11 december 2012

....Galen trafikkorsning och galen kommunledning? som accepterar Sveriges farligaste? gaturkorsning. Bara i Vadstena skall man köra ut i två mötande körriktningar. Polisen gör ingenting. Kommunledningen gör ingenting. Är kommunfolket lika galna som trafikljusen?


Här kommer föraren från Hov som pendlar in till Vadstena varje dag. Och utsätter sig för en synnerligen extrem och annorlunda trafikrisk på grund av sovande auktoriteter i Vadstena.
Här vid korsningen intill kebabkrogen Antons ställer sig Hovbonden som skall in till den stora staden Vadstena och väntar på trafikljuset som borde ge honom fri och säker körning, så han kan fortsätta in till centrala vadstena. Föraren väntar på grönt ljus!
Men han väntar och väntar, och väntar och väntar igen. Under tiden går folk över gatan för klart ljus, under tiden cyklar Vadstenabor från Hertigen in till centrum i Vadstena. Men bonden från Hov han sitter där i bilen och väntar. Han får aldrig grönt ljus. Det finns helt enkelt inte grönt ljus för bönder från Hov som vill in till centrala Vadstena. Så är det. Och händer ingenting, så sitter han väl där ännu.
Sådan här är utsikten från vägkorsningen mot 50;an intill Antons kebab:

 
 
Under tiden som Hovsbonden sitter där och väntar på grönt ljus, så kommer en cyklist från Hertigen. Hon trycker på stolpljusknappen och får en gul signal. Hon drar över 50;an - genomfarten och siktar på centrala Vadstena. Medan cyklisten trampar över och korsar  50:an har bilister från både Ödeshög och Motala fått rött och sitter stilla och tittar på damen som cyklar in mot Vadstena centrum.
 
 
 
Efter cyklisten promenerar och korsar en mamma med barn och vagn över 50:an in mot centrala Vadstena. Det är inget hinder för den aktiviteten. Och bilarna från både Ödeshög och Motala, de står snällt och väntar på grönt ljus nu när cyklister och barnvagnsdragare passerat. Så slår ljuset om. Det blir grönt så bilarna mot Motala och bilarna mot Ödeshög kan fortsätta sin resa. Men bonden från Hov, han står kvar. Han får inget grönt ljus. Hovsföraren tittar förvånat på bilarna som susar förbi i båda riktningarna på 50:an. De bilarna fick grönt ljus, men inte bonden från Hov. Faan vad Vadstena tycker illa om bönder från Hov, tänkte Hovbonden, som hade bilar framför nosen från två riktningar.
 
 
Vad skall jag göra funderade bonden från Hov med bilar framför nosen.
 
 
Nu susar bilar framför kylaren på Hovbondens bil men hur skall bonden ta sig ut  i trafiken och kunna korsa 50:an? Det vet han inte och ingen annan heller. Grönt ljus visas aldrig någon gång för bönder från Hov som vill in till Vadstena. Jag ringer polisen tänkte Hovföraren. Sagt och gjort. Polisen sa att passa på när du inte ser bilar från varken Motala eller Ödeshög. Kör då ut och över 50:an, men sväng bara till vänster. -Men kör jag inte då mot rött undrade Hovbonden? - Nä, det finns ju inget ljus för dig, sa polisen. Enda möjligheten är att du smiter över 50:an när det inte kommer bilar, även när dom har grönt så kör du över, men passa dig. Bilarna har grönt så det ligger på dig. Hovbonden förstod att han måste sticka in och passa på, men jag måste göra det riskfritt förståss, tänkte bonden. Jag får inte köra in i någon bilsida som kommer från Motala, det har polisen sagt. Jaha, tänkte bonden från Hov, är det så här med trafiksäkerheten i Vadstena?
 
 
Alltså: här har bilarna som kör både mot Motala och Ödeshög grönt ljus, men Hovföraaren står på nollljus. Hovbonden har nu fått information från polisen att han skall köra ut på 50:an, passa sig så han inte krockar och sedan svänga till vänster  för i den riktningen lyser ljuset grönt - i just den situationen!
 
 
Tja, bonden gjorde kanske ett försök att köra ut bland långtradare och intensiv trafik från Motala och Ödeshög, då skulle han få grönt ljus om han svängde mot Ödeshög.
Och gjorde inte Hovsbonden den där utbryningen mot alla regler och sunt förnuft så sitter väl bonden väl bonden från Hov i sin bill vid Antons trafikkorsning än i dag.
Vem vet?
Nu är det snart Jul.
Tänk om Vadstena kommun kunde få Jultomten att fixa en trafiksäker gatukorsning för alla, även för bilförare från Hov?
Men kanske Julskinkan redan har börjat jäsa i kommunhuset så allt bara dallrar och inget vet eller kan något.
 
 Och framförallt VADSTENA KOMMUN HAR SVERIGES FARLIGASTE TRAFIKKORSNING1
 
Nog måste det väl vara så?
 
En kommunkorsning där polisen föreslår man kör ut i motkorsande vägbanor, och en kommunledning som inte ens begriper vad dom borde göra???????????
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.