söndag 9 december 2012

Äntligen sund tradition! Mauds nybyggare är såååå välkomna! Med dom också kultur så Mona Sahlin slipper sakna svensk kultur!

 
Hästskinka -
kan det vara något!!!!!!
 
Jul och Jul och en massa grisar!
Vad är det för fel på hästar?
Hästar duger minsann!
Som här - någonstans i världen, där man som nybyggare väntar på Maud Olofssons entrebiljett till det gamla landet Sverige. och till kanske bara en villatomt, 
men finns hästhage så duger det!
För nu är det Jul och då vankas krubb till krubban, Vem säger att hästskinka är en avart jämfört med grisskinka?
Lätt som en plätt, nybyggaren tar sin stålspets, trycker in den i hästens avtappningskärl och vips så strålar en jämn och rusande snabb tjock blodstråle fram ur hästhalsen.
Det är väl fint att ytterligare en tradition som Bengt Westerberg och Fårhagen - eller var det Ull i fåret? alltid propagerar om, kan etablera sig. Vi skall ta tillvara på nybyggarnas kultur, för svenskarna har ju ingen kultur, säger Mona Sahlin. (tänk dig att Sverige var på väg att få en statsminister som skäms över sina medborgare och säger att dom har ingen kultur. Hur kan man vilja vara statsminister över ett sådant svenskpatrask ?)
I vilket fall som helst, tjat, tjat och tjat igen. Svenskar skall minsann lära sig att ta del av och nyttja all den fina kultur som Maud Olofssons nybyggare tar med sig till Mauds nybyggarland.  Så med lite tur kan vi byta ut grisskinkan mot hästskinka. Och inte behövs med den nya traditionen något regelverk som får Eskil Leskilsson att bli stolt, ty att skaffa fram häst och skinka är lätt som en plätt. In med stålpinnen så förblöder hästen, det är helsäkert. Det heter ju stickhål, så det är klart att man sticker. Eller är det sånt som kallas hala och dra eller vad det kan ha för svenska ord. Men det kanske inte ens finns något svenskt ord för nybyggarnas kulturvanor, som att sticka ihjäl en häst som sedan står och förblöder och sakta men säkert sjunker ihop från sin ståtliga hästhållning till en vaggande köttklump med blod ur halsen. Heja Maud Olofsson, äntligen lite nybyggartag i Sverige!
 
 
 
  
Så, här står hästen med en tjock stråle av blod som sprutar ur halsen! Där står JulHästen och blöder, och sen blir den skinka på svenska julbord, lite tradition skall väl vi också ha. Inte bara nyggare.
Med hästskinka och stålspetsavlivning anpassar vi oss som invandrarfolk, med Åsa Romson som trygg ledare över att göra något gott av svaga hästkrakar.
Säkert förespråkar tant Åsa stickhålet!
Mot julskinkan, utropar hon! Med Fredrik Reinfeldt i spetsen.
 
 
 
Ja, som sagt, här står kraken och förblöder. Det blir väl en fin tradition och kultur som anländer med nybyggarna! Då slipper Mona Sahlin sakna svensk kultur!
 
Men så är det där med tidsbrist och effektivitet! Att blöda ihjäl tar ju sån förbaskat lång tid! Snabbare når hästen döden med ett yxslag i huvudet. Och Sverige får snabbare fram sina skinkor. Sagt och gjort! Och så gjordes! Vi har redan fått en förbättring och rationalisering av Mauds nybyggaranda. Vi skall slå på hästknoppen så den, inte knoppar av, men ändå, blir stilla liggande.
 
  
 
 
Med svingen i luften drar hästskinkans fader till med sin storyxa.
 
 
 
 
Tjoff, ljudet är dovt, yxhuvud mot hästhuvud, inga krusiduller. Mitt i prick. Pang på rödbetan!
 
 
 
Bara för säkerhets skull!
Ett litet extraslag och julskinka och kommande kultur i Sverige är räddade!
För visst skall vi ta till oss invandrarnas traditioner och kultur som alla de där invandrarpolitikerna förespråkar så stort.
Tänk hur vackert det är nu för tiden på Hötorget med alla färggranna blommor, och rödblommiga äpplen och inte minst sprider sig doften av Bengt Westerbergs och Åsa Romsons kebabklunsar över staden. Kebaben når nog till Fredriks lya också, men faan vet om kebabvinden klarar sig till Mauds Jämtländska natur, men den är ju full av dofter ändå med alla nybyggare.
 
Och nu när alla är glada, hästskinka på er!
 
Så där har världen det!
 
Men det vet varken Eskil Erlandsson eller Fårhagen i Norrköping.
 
God Jul!
 
PS. Nog räcker väl tre hästar som skinka till Huset i Norrköping?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.