måndag 19 mars 2012

Har du sett anslaget som sitter vid röntgenavdelningarna på svenska sjukhus?

Nu är det kört, åtminstone för 50-åringar!

Att folk över fyrtio bast inte har något värde i Sverige, det väl alla. Att som statsministern påstår, det é bare te och jobba, är ju skitsnack eftersom medborgare över 40 inte får något jobb. Det vet ju alla, utom statsministern.

Men att svensk åldersfascism är etablerad inom sjukvården, det vet nog inte alla?

I många delar av världen, de allra flesta tror jag, förknippas ålderdom med erfarenhet, klokhet och visdom, men inte i Sverige.
I dette land duger en man över 50 år inte ens att vara pappa. I alla fall inte en nybliven fader.

Har du sett anslaget som sitter vid röntgenavdelningarna på svenska sjukhus?

Där rekommenderas män yngre än 50 år att ta på sig gonadskydd som skydd för testiklar och däri förknippad verksamhet. Röntgen kan förstöra fertiliteten. Men gamla gubbjävlar över 50, dom skall minsann inte hålla på med att bli pappor!

Jag kände en gång en 73 år herre som hade tre hustrur och 13 barn. När den yngsta frugan, som var 27 blev med barn, då jublade alla.



Sålunda säger en uppkäftig och stursk medborgare till en sjuksyster vid ett besök för att röntga organ, att jag är nygift med en 19- årig brud från Oceanien, vi knullar som faan för vi vill ha barn så snart vi bara kan. Får jag be om ett pung- och testikelskydd. Här skall inte sönderröntgas några testiklar och spermier!

 - Nix, säger den svenska sjuksköterskan, gonadskydd delas bara ut till yngre än femtioåriga män. Du är äldre, sa sköterskan.

Kallas attityden för Sverige, Stasi, Röda Khmerer, Gulag- eller Nazigänget?












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.