måndag 12 mars 2012

CHEFRED CHARLOTTA BEHÖVER HJÄLP, PÅ CORREN

Tillsammans stärker vi nyhetsbevakningen,
skriver chefredaktör Friborg på Corren och flirtar rejält med läsarna. Jo, jo, vackra ord i den numer förljugna medievärlden!

Samtidigt gäller stränga regler om vad Corren anser sig kunna publicera av medborgarnas bidrag.

Du Charlotta är förmodligen inte 40-talist. Hade du varit med under 68-perioden hade du vetat att på den tiden var epitetet fascist lika vanligt som rasist är i dag. Det beskrev en typ av människa, inte nödvändigtvis var personen medlem i en italiensk fasciströrelse eller parti. Men alla visste vad en fascist va för något. Den politiker som bestämde och tog fel beslut, godsägaren, de flesta på Östermalm, verkstadschefen, de var typiska fascister på den tiden. I dag har rasist ersatt fascist som slogan. Men vi vet vad slags människa man menar. Hade fascist fått leva vidare hade du framstått som en typisk fascist. Du representerar alla kriterier som en sådan där fascistmänniska skall ha enligt 68-talsdogmen.

Du tar dig friheten att ha en så kallad redaktör som minsann skall tala om för Sven Svensson vad han skall få publicera i din tidning. Du avgör om Sven Svensson är rasist, du avgör om Sven Svenssons ordval är lämpliga för andra Sven Svenssöner att läsa, du tar dig friheten att tycka att du har bättre omdöme än de flesta andra medborgare, du tycker du är förmer än andra.

Du är den som avgör livets gång, sicken jäkla gammal typisk fascist du är enligt 68årsperioden.

När journalister slagits hela livet med yrkesutbildning som pratar om yttrandefrihet så säger du grundlagsvidrigt "Icke sa Nicke" åt alla vedertagna gamla journalistregler som skall gälla även för dig.

Men du är ju inte journalist.

Du är bara en ynklig Politiskt Korrekt medielöpare som följer strömmens trendiga attityd. Journalist är du inte. Frågan är om du passar för jobbet.

För övrigt…………………. medger jag att du ser ganska snygg ut på tidningsbild men du skriver mindre begåvat, dina allmänna reflektioner är inte alls filosofiska med bredd. Du borde ligga lågt med dina kolumner, gör journalistiken en tjänst.

De där raderna hann väl din fascistiska redaktör som har lov att säga bu och bä över andra människors ord, inte reglera? 

Tillsammans stärker vi……………..jaha, och vad får Sven Svensson för det då? Jasså ingenting? Nån slags lotterivinst? Trisslott, kanske?

Jo, jo, så beter sig en 68-periodstypisk fascist. 

 
Nyttjar andra som gratis arbetskraft, precis som brukspatronen och de andra tidstypiska. Sådan är du.

Var tänker du dumpa journalister som behöver branschen för sitt leverbröd? Du behöver dom tydligen inte. Eftersom kreti och pleti skall in under dina vingar så blir också journalistiken sämre. Och du kommer att sälja samt erbjuda en sämre produkt.

Visst var jag väl snäll som gav dig några ord om verkligheten? Du ser, att vara rasist eller fascist kan tydligen vem som helst vara enligt dagens värderingar. Det är bara att sälla sig eller inte sälla sig till rätt läger för stunden, dagen efter kan du anses vara tvärtomfigur. Det blir väl nästan lustigt? Gammeltidens så kallade fascister sitter numer och dömer andra till rasister, tänk så det kan vara.

Eftersom du helt sonika beslutar om vad som skall vara lämpligt att läsa för medborgare, normala, människor, så beslutar nu jag att det är för dig allmänt intressant att ta del av de här raderna. Det låter väl konsekvent?

Eftersom du agerar anonymt när du sitter och leker Gudinna över vad andra skall få läsa och publicera, så följer jag dig i spåren och visar varken hyfs eller hövlighet, signerar alltså inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.