måndag 28 oktober 2013

...Gävle Dagblads Maria Brander, sätt punkt! Presentera sanningen!


 

Du, chefredaktören Maria Brander på Gävle Dagblad!
Snacka ihop dig med Gävleborgs läns landsting och Gävle kommun!

 

Varför håller du på och bluddrar om fotoförbudet?
Och varför finns det? Du kan givetvis svaret men vill inte ta i orsaken till diskussionen.

 

Du säger: Till skydd för vem? Och så radar du upp några svenska anledningar i det svenska samhället, till att inte detaljförbjuda. Bra, så långt.

 

Alla som turistat i ett muslimskt land vet att där skall man inte fotografera, särskilt inte utan tillstånd från den berörda. Då kan du råka illa ut.

 

Fotodiskriminering i Sverige tog fart när muslimska mammor blev galna i Stockholm för den där fotoapparaten tog deras barns själar. Så enkel är ursprunget till diskussionen.

 

För att undvika konflikter införde en del dagisföreståndare förbud att fotografera barnen, rätt över. Och så blev det detaljregler och så skulle det vara si och så i all oändlighet, men att muslimerna skulle gå med på fotografering, det var uteslutet. Som vanligt gav svensken upp inför Islam.

 

Sedan kom den stora diskussionen om yrkesfotografernas fotoreglering på allmänna platser, det gällde svenskar i Sverige, så det löste sig. Du Maria vet mycket väl hur dagstidningsfotograferna – hela fotokåren - protesterade, förmodligen även Gävle Dagblads fotografer. Och nu du, i syfte att rädda ditt jobb – du skall nämligen avgöra vad som är bäst för tidningens läsare. Men det här pågående gaggeriet om små barn, det är något annat.

Den här fjantiga diskussionen du tar del i, som fråga är den inte värd en diskussion. Punkt slut.


Dagisbarn i Sverige har aldrig tidigare blivit skadade av fotograferingar. Så, det handlar om att ge upp för Islam eller inte.
 
Som du säger om förbud: Till skydd för vem? Inte svenska kristna barn i alla fall. Men enligt muslimerna så piper barnets själ in i kameran och försvinner! Sådan galenskap kan muslimerna hålla på med, men de skall inte blanda in Sverige.

 

Och förlängningen i dina ord skall inte behöva diskuteras.

Inga muslimer skall komma och stoppa svenska kulturvanor i Sverige, bland annat i yrkesomgivningar, landsting, som du pratar om.

 

Du har svaret men vill inte berätta om kärnan till diskussionen. Svenskar lyder under islamska krav. Sätt punkt. Sverige är Sverige, det duger åt oss, och passar det inte åt andra, så skall dom dra……….

Så enkelt är det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.