lördag 7 juli 2012

Sverige bra land? Pyttsan! Däng er i väggen politiker!



Sverige - landet med oharmoniska.


Happy Planet säger med sin globala index över länder att Costa Ricas människor ler mest och känner sig positiva ur alla tänkbara vinklar.

Sverige kommer som vanligt i liknande sammanhang långt, långt ned på listan över lyckliga människor. Detta land Sverige har förmodligen aldrig någonsin varit ett bra land för människor att leva i.

Svenskar värdesätter alldeles fel ting och tankar i sitt liv. Nöjdheten sitter på andra nivåer, i sammanhang som en normal svensk inte ens i sinnesvärlden kan tänka sig existerar.

Andra länder som bjuder sina medborgare ett trivsamt liv är Nicaragua, flera ( i Sverige) så kallade fattiga länder i Sydostasien, lilla landremsan Belize, och den stora landmassan Indien. Turkiet bjuder sitt folk på trivsammare vardag är Sverige.

Det är som min hustru sade när vi kom till Sverige från Afrika.

- Du min Blogg, sa hustrun en kväll efter två månaders vistelse i Sverige, hon kunde inte svenska, hade ingen möjlighet att följa med diskussioner på teve och klarade ännu inte att läsa den dagliga tidningen, men hon hade rest runt i landet, träffat många svenskar, besökt kulturinstitutioner och varit på bio och njutit av god mat på krogar.

Hon som aldrig varit utanför sin lilla negerby i Afrika sa efter två månader till sin make:

- Vet du att ni svenskar är inte lyckliga, ni har allting, och vi har ingenting, men vi är lyckligare!

Så sa en kvinna med sin magkänsla!

Bloggen kunde bara hålla med, för så hade Bloggen tänkt sedan många år,

och att dom inte hade någonting visste ju Bloggen.

Hustrun var uppfödd med öppen eldstad inne i cirkeln av fem hyddor. Men familjen var där lyckligare än en svensk familj i en vacker villa eller modern lägenhet med svensk standard.

Så enkel är verkligheten, ändå är svenskar de klart uttalade världens mesta Besserwisserfolk som existerar.

Hela Happy Planets index andas den märkliga motsatta omständigheten att fattiga geografiska områden ter sig nöjdare än så kallade västvärlden, med hög standard. Samtidigt som Nicaragua ligger högt på "harmonilistan" finns landet också högst upp på index för världens mesta kvinno misshandel. Detsamma om Belize, en hög livskvalitet bland människorna, samtidigt en av de största kokainhandelscentrum som lär finnas. Cuba med den inlåsta befolkningen ligger långt över svensk placering på Happy Planets index. Tänk så det kan vá!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.