måndag 9 juli 2012

Ohövlig, ointresserad, arrogant - Dan Malmsten, Kulturarv Östergötland, Östergötlands museum, LÄGG NED KULTURARV ÖSTERGÖTLAND i denna form! Kulturarvsprojektet styrs av noll tillsammans med Samhall, som nog försöker! Avveckla projekt Kulturarv Östergötland som bara gaggar smörja utan att göra det minsta! Gör ett avslut på klyschan Kulturarv Östergötland, som inte gör något.






Till Tova Sylvan, Kulturarv Östergötland, Östergötlands museum.

Hej, så vitt Bloggen förstår har du tagit ansvaret när chefen Dan Malmsten är borta. Dan har aldrig svarat på detta min första kontakt. Jo, på något ofullständigt tunt vis, efter påstötning några gånger och efter några månader. Vore väl lämpligt med ett rejält svar som normalhyfs från Kulturarvet? Brevet firar i dagarna ett år, obesvarat, så det passar väl med en kommentar? Kan man säga ärendet är visad svag hövlighet från en statlig verksamhet? Mvh bth


Till chefen Dan Malmsten, Kulturarv Östergötland,
Länsmuseet, Linköping
dan.malmsten@ostergotlandslansmuseum.se

Hej! När Bloggen kom till Östergötland insåg och ansåg Bloggen att postlådorna längs Östergötlands vägar och i alla andra sammanhang är utomordentliga konstnärliga produkter och där stod längs vägrenar och i samhällen uppenbara kulturskatter. Många var av trä.

De stod och ruttnade.

Bloggen har fotograferat ett antal tusen postlådor runt Östergötland. Redan har många trälådor ruttnat och försvunnit och tagits bort av sina ägare. Kvar är bara Bloggens bild – ett kulturarv, en kulturskatt, bevarad av en enda person som en rejäl genuin kulturgärning.

Postlådorna i sig är en kulturskatt och ett kulturarv som är på väg att försvinna som konsthantverk, skaparglädje och rena konstverk- detta är folkkonst.

Bloggen har hoppat tusentals gånger ur bilen och fotograferat postlådor, kört tusentals mil och lagt ut tiotusentals kronor i den här kulturskatten.

Visst har väl Bloggen genomfört en kulturgärning? För visst är postlådorna del av Östergötlands kulturarv? Nu undrar jag om du som chef för Kulturarv Östergötland har intresse av att ta del av postlådorna? Förvara och ansvara för postlådematerialet?

 Jag ser färgnegativ, svartovita negativ och diapositiv och digitala bilder som ett forskningsmaterial som skall tas om hand och som skall bevaras för framtida forskare.

Om 100 år skall en forskare kunna gå in på något vis och undra över hur kulturskatten – kulturarvet – postlådor såg ut i början av 2000-talet.

Har du någon kommentar, förslag eller annat engagemang att föreslå kring mina postlådor – som väl knappast kan sägas vara annat än en kulturskatt under titeln Kulturarv Östergötland?


(Chefen Dan Malmsten för Kulturarv Östergötland svarade aldrig på detta brev som ovan).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.