måndag 9 juli 2012

...................Sportpratare med sanning - gills inte.






Tjena Oscar Broström– Expressen!

Med anledning av sportkommentatorn Janne Gunnarsson och tvs Per Yng som du gav några rader.

Du vet givetvis att det finns en verklighet som svenskar inte ens får lov att prata om, det finns ett liv därnere i Somaliregionen som svenskar inte har en aning om. Det finns vanliga människor som du och jag, vare sig de ser olika ut eller ej. Eftersom somalier hamnade på tapeten vill jag berätta lite om hur andra människor än svenskar ser på somalier i sina hemtrakter, och om hur somalier är betraktade av internationella samfundet, av individer som levt och haft vardag i Somaliska områden-regioner.


Läser du det här inser du att det blir en parodi att ens diskutera om sportkommentatorn gjort annat än sagt något normalt och vanligt.


Sådana här som talas om nedan, pirater och kamelägare och somalier i allmänhet med miljarder i kassan utomlands, skall vi ta hand om i hundratusentals, analfabeter, medan förmögna somalier garvar åt de korkade svenskarna.
 

Ingen invandrare – somalier - skall ha betalt för att lära sig svenska. Min svarta hustru sa att nu måste jag lära mig svenska, när vi kom till Sverige, i dag pratar hon bättre svenska än många svenskar.



Men hon ville!



De här somalierna vill inte.



Har du tänkt på varför somalier aldrig stannar i Afrika? Somalier är hatade i hela Afrika. Dom får inte stanna någonstans. Det har varit öppen eld på somalier från Kenyasidan sedan många årtionden, när somalier kom över gränsen för att våldta, bränna och stjäla kor och getter och småflickor. Det där har varit en offentlig hemlighet i alla tider, bland alla som levt i den regionen, men i Sverige har ingen någonsin fått knysta om sakernas tillstånd. I dag gör somalierna detsamma, det visade dom häromdagen när de stod och sköt ihjäl en massa folk utanför kyrkorna i nordöstra Kenya. När kvinnorna i snyft svensk teve berättar om våldtäkter i lägret så är det somalier som våldtar somaliskor. Du vet det beryktade lägret som svenskar skall ta hand om och ge pengar till.

Där är det bara somalier som är rädda för just somalier. Somalier är rädda för Somalier, somalier dödar kompisar somalier, så är det. Men det får du inte skriva i ett reportage, att Somalier förstör för sina landsfränder i ett läger som det internationella samfundet försöker få ordning på. Somalier är rädda för Somalier. Men det skriver du inte ett ord om och du får nog inte heller. Och korkade svenska politiker och kungakompisar släpper in de här slottstjuvarna i även kungens slott! Somalier är kända i Afrika som Afrikas zigenare………..Ingen Afrikan vill ha med somalier att göra. Därför tar de sig till Europa. Där finns lättlurade naiva korkade varelser.



Svenskarna är som vanligt bäst i att vara värst.



Ta i stället hand om danskarna som sitter som fångar!!!!!!!!!!!!!!



Fångna hos pirater: "Vi orkar inte mer". De har suttit fångna hos somaliska pirater i 17 månader. Nu har danskarna Eddy Lopez och Søren Lyngbjørn tappat hoppet att komma hem levande. – Vi orkar inte mer. Vi är rädda att vi kommer att dö här, säger Søren Lyngbjørn till Ekstrabladet.

  

Va faan skall analfabeter ha föräldrarpeng för? De här somalierna kommer från ett kamelland där kamelägarna är miljonärer många gånger om, men de och piraterna vill inte göra ett smack för sina landsfränder. Pirater och kamelägare kunde driva och hålla hela Somalia under armarna. Pirater och kamelägare har så mycket pengar att dom kan driva hela Somalia till välbestånd, men de gör ingenting. Så varför skall fattigpensionärer i Sverige betala för smarta somalitjyvar i svenska slott?



Typiskt naiva svenskar, så folk utomlands tror inte det är sant.



Dom som kommer är vana att överleva. De har vuxit upp i en hydda och sovit på getskinn med mellan fem– tio andra i hyddan. Vi svenskar, vill inte mer än förmögna somalier, ta hand om somaliska analfabeter.



Snacka med Mattson och få dig en represa till pirater och kamelägare, så kanske du gör lite nytta. Du vet lika bra som de flesta andra att de här raderna om sportkillen bara är den svenska politiska korrektheten – PK – men den handlar inte om sanningen, så är det som du också vet och inser.



Gör en represa och hälsa på pirater och kamelägare, så kanske du gör nytta,

inte bara göra det enkelt för dig och fördöma en stackars frilansare.



Det du, nu fick du lite till livs, och det du läst ingår liksom inte i den svenska naiva dogmen. Däremot,

bland de insatta och kunniga om somaliregionen

tänker man som sportkillen. Därnere vet alla och säger och tänker verklighet.


För årtionden sedan sa en svensk internationellt fungerande biståndsarbetare i Nairobi att det är synd att Somalierna inte kan sköta varken sig eller något annat, annars vore det ett fantastiskt både vackert och rikt land. Så sa en person för mycket länge sedan. Personen hade levt i Somalia många år. Tiden har inte förändrat något i den somaliska hjärnan. Vi normala svenskar vill inte ha dom här……….


Tja, tjata lite på chefen så skall jag hjälpa dig till en

bra repserie med unika möjligheter till kontakter.



För du vill väl åka till verkligheten?
 

När du kommer hem med ett avtal att pirater och kamelägare skall lägga några hundra miljoner dollar ur pengagömmor från hela jordens banker på att hjälpa sitt land, för att utveckla sitt land, för att få slut på svälten, hjälpa medborgare i sitt eget land Somalia, då skall Bloggen gratulera.


Under tiden bör du säga nej, till att göra ut texter som den om sportkommentatorn. Du bör väl veta att journalistik är att redogöra för sanning och verklighet!  Inte att presentera fjantiga möten mellan teve och enligt Afrika: tjyvar, våldtäktsmän, opålitliga och bedragare.

 Lycka till, hälsa pirater och kamelägare!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.