tisdag 25 oktober 2011

YNKLIG YRKESKÅR: svenska journalister.

Korrespondenterna på SVT
är för att vara i Sverige ett påfallande rakt och ärligt program. Jag känner det som om rapporterna härstammar från några årtionden sedan när journalister ansågs vara pålitliga och avslöja sanningar. Obekvämligheter lät sig sägas och visas, utan särskild hänsyn till nyfunna dogmer, en verklighet som i dag nästan försvunnit ur vedertagen svensk journalism som knappt någon längre litar på. Inte ens Eko och TT håller för en trovärdighet de borde stå för.
Samtidigt som svälten och misären på Afrikas Horn är en verklighet visar SVT:s program Korrespondenterna tydligt att det finns mat, allt finns i Somalia, om man har pengar. Inte ens med ett ord refererade övrig media om Korrespondenternas bilder som avslöjade den verklighet som sade att somalier har ingen lust att rädda sina medmänniskor. Får den som äger mat i Somalia riktigt rejält betalt, så kan de förmögna somalierna dela med sig. Den som inte betalar får ingen mat. Men det finns gott om mat i Somalia. Korrespondenternas inslag visade hur enorma lagerlokaler innehöll stora mängder ton av livsmedel. Men allt var privatägt. De fattiga som samtidigt agerade snyfthistorier i övrig svensk media kunde givetvis inte köpa dyrbar mat. Därmed skall vi västerlänningar rädda fattiga somalier. Varför säger svensk media inte ett ord om den privata sektorn av förmögna somalier som kan leva på västerländsk standard och har hur mycket pengar som helst. Varför skall svensken rädda fattiga somalier samtidigt som somalierna fullständigt skiter i sina egna?
Privata somalier som är ledare för någon klan eller stamfolk skulle kunna rädda sina ”svältande bröder och systrar”. Men kan inte svältande somalier betala dyrt så får han ingen mat, sådan är somaliernas attityd mot sina fränder. När de fattiga försöker vandra undan svält och död blir de våldtagna och rånade och bestulna på allt de har under vägen. Vem rånar? Vem våldtar? Vem stjäler? Jo, somalier.
När ett sådant svenskt teveprogram visas säger media inte en bokstav om vad teveprogrammet Korrespondenterna dokumenterar. Kan ett lands media bli ynkligare? Kan ett lands media ställa sig längre bort från verklighet och sanning?
Samtidigt stormar man ut att frisörer klipper ”en hel dag” och skänker dagskassan till det svältande folket på Afrikas Horn som oftast betyder Somalia. Samtidigt sitter förmögna, stenrika somalier och håller på tonvis av mat som ligger i säckar som ”världssamfundet” har donerat.
Samtidigt står det också i svenskmedia om fantastiska skolbarn som bakar bullar till de svältande barnen i Somalia. Herregud! Kan aldrig svenskar anpassa sig till verkligheten?
De svenska skolbarnen får en förljugen bild av verkligheten och de svenska barnen lurar sig själva och det svenska världssamfundet är patetiskt.
När somaliska pirater drar in större summor än hela världens bistånd till Somalia så säger ingen ett knyst om solidaritet och ansvar. Somalier skall givetvis inte kunna krävas på ansvar. Det är verkligen sann rasism att svenskarna anser somaliska pirater vara så korkade att piraterna inte ens skulle kunna ta ansvar! Varför skall svensken ta ansvar för somalier när somalier själva inte vill ta ansvar? Små svenska bullbakande skolbarn gentemot somaliska pirater som mördar och stjäl. Om piraterna tvingades av världssamfundet att plocka sina piratpengar från bankkonton spridda världen över, skulle svälten inte behöva vara aktuell i Somalia. Men säger världens skolbarn något? eller världens samfund? eller Röda korset något? eller den svenska skattepengssrullaren Sida? Nix, inte en bokstav. Alla tycks trivas med verkligheten att somalier sitter som förmögna och tittar på när deras grannar och små barm svälter och dör?

Samtidigt samlar naiva svenskar in cash i små skramlande bössor och tror att den bössan med mynt skall rädda folk i Somalia? Herregud vilken patetisk nations medborgare!

Skolbarns bullar skall ta ansvar för somalier, men de själva ställer sig utanför ansvaret. Alldeles otroligt. Klanledare, enormt förmögna kamelägare, och internationella terrorister och smarta somalier skulle kunna rädda hela sitt folk. Men de vill inte. De bryr sig inte om medmänniskor. Och de smarta och förmögna somalierna vet att korkade, naiva svenskar sköter överlevnaden.

Hurra för SVT:s teveprogram Korrespondenterna. Det enda programmet som visat en gnutta bakgrund till verkligheten i svältdebatten. Vi behöver inga bullbakande skolbarn i Sverige för att rädda Somalia. Vi behöver somalier som vill rädda sina egna.

Det inser världens flesta övriga länder, men inte Sverige. De som inte har pengar i Somalia de har heller inte pengar att komma till Sverige för. Det är alltså fel människor som anländer till Sverige. Dom utnyttjar svensk godtrogenhet, för onekligen finns många naiva svenskar, som gapar om stackars somalier när det egentligen handlar om att somalierna själva borde visa lite solidaritet mot sina landsmän. Men då inställer sig det faktum att det finns och har aldrig funnits något Somalia.  I regionen finns och har alltid funnits klaner, inte län och länder.

Som framgår av Korrespondenterna finns vad reportern kallade flyktingländer mitt i centrala Mogadishu. De människor som behöver svensk och internationell hjälp och bistånd, de ser de svenska och världssamfundets matsäckar säljas av sina egna ”bröder” på den kommersiella marknaden tre kvarter från svältlägret. Men Reinfeldt och Sahlin, Jämtin och Persson har sin snyftfilosofi som är ren och skär populism och inget annat för att själva behålla sina välbetalda sysselsättningar.

Varför visar inte svensk politik ryggrad och säger att de tre familjer som reportern i Korrespondenterna talade om i Somalia, skall tvingas betala sitt lands medborgare. Varför skall vi svenskar betala stöldgods som privata affärsmän och traditionella ledare i Somalia använder för att bli ännu rikare. Bara piraterna skulle kunna försörja Somalias medborgare utan problem. Det blir så patetiskt när en liten stads frisörer under en dags arbete klipper sina kunder för att donera dagskassan till Somalia. Det är så patetiskt att höra om små stackars skolbarn som bakar bullar till de svältande i Somalia när deras bullar bidrar till att göra några klanledare ännu mer förmögna, men svenskarna låter denna förljugenhet fortgå. Man få inte ens säga något, ännu mindre publicera sådana fakta, som nu SVT:s Korrespondeterna avslöjar som en naturlig sak. Utöver Korrespondenterna är nog svenska journalister de mest förljugna yrkesmän som arbetar i ett yrke. När Internationella samfundets mjölsäckar öppet ligger till salu och stora förrådsbyggnader är packade med mat i Somalia men som allmänheten i Somalia inte har tillgång till så säger svensk media inte ett smack. Vilken ynklig yrkeskår. Sverige som nation är fylld av världens kanske mest förljugna och menlösa varelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.