tisdag 18 oktober 2011

KVINNOR SOM KVINNOR??????????????????????????

Kvinna hit och dit………..

Kvinnan som i våras bötfälldes av fransk polis på grund av att hon bar tygskynken över huvud och ansikte överklagar den första domen som säger att det är förbjudet i Frankrike att bära sådana mindre gömslen över huvudet. I en teveintervju förklarar nu kvinnan att hon skall överklaga alla fällande domar så högt det är möjligt och dessutom ställa upp i det franska presidentvalet. Hon säger att det här handlar om den franska kvinnans rättigheter, frihet och demokrati. Jaha, när blev hon fransk kvinna då?

Som Bloggen fick höra en gång i Afrika, sagt av den bäste kompisen, en svart inhemsk medborgare i det land kommentaren fälldes:

- Det spelar ingen roll hur många stamspråk du lärt dig och om du har tre av våra kvinnor som hustrur. Du kommer aldrig att bli en av oss.

- Va! Tänkte Bloggen. Är vi inte lika mycket värda kanske?

Nix, utanför Sverige är vi inte det, där råder nog mer verklighet och naturligt biologiskt tänkande, fast på ett helt spontant opolitiskt vis. Det handlar om faktor ”biologisk överlevnad” i grund och botten.

Den svarte mannen som var min bäste kompis pratade dessutom om ”våra kvinnor” som Bloggen kunde vara gift med. När står svensken och talar om ”våra svenska kvinnor”?

Skulle han göra det kom Shyman & förutom alla andra och talade om kvinnoförtryck, de svenska kvinnorna skulle klara sig själva, men icke så i det svarta Afrika, där är kvinnorna ”våra kvinnor”, sagt av män.

Tänk så olika vi är, egentligen.

I det där landet dröjde det sju år innan någon utlänning fick rösträttigheter. I Sverige får nybyggare rösta i kommunalval fast nybyggarna inte ens kan läsa och inte har en aning om vad ett val i sig betyder. Vilket land är mest anpassat till verkligheten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.