tisdag 13 maj 2014

Vadstenas Jan och östgötarnas Herr Busschef


Till Landstinget Östergötland, Vadstena kommun, Östgötatrafiken, Jan Sundström, Linköping kommun, Länsstyrelsen, landshövdingen.

 

Herrarna

 Jan Sundström

och den evigt hopplöse Herr Håkansson på Östgötatrafiken!

 

Vem av er som gjorde en bra affär vid upphandlingen med stadslinjen 390 i Vadstena vet ingen medborgare men som ett gott råd: ta tillbaka gratisbussen så återvänder passagerarna. I dag går bussarna tomma.

 

Då återkommer Vadstenaborna till Culinar och äter lunch och har det trevligt tillsammans som förr, men nu kan eller vill ingen betala för en bussbiljett och därmed ökar sjukvårdskostnader och färdkostnader för ensamma äldre och deprimerade med socialt behov.


Förr säger folk, fungerade turerna bättre.


Nu till verkligheten:
sparka brudarna på Östgötatrafikens kundtjänst som skall informera om busstider. Inte en käft av dom har någonsin sett eller besökt Vadstena, det är solklart.

 

Försök få ett vettigt svar om buss 390 från Östgötatrafiken. Bruttorna kan inte ens sina egna tidtabeller. Flera gånger och av flera resenärer har detta dokumenterats.

 

Hördu du herr Jan, ta nu gossen Håkansson i örat och tidtabellsupplysarna i örat och så går du med alla i släp längs med buss 390 rutten, så vet kanske brudarna vad dom gör på jobbet efter din promenad. Och kanske kan de upplysa om busstider? Det kan de inte nu.

 

Och du Jan med herr Håkansson i släp, ni är säkert begåvade varelser och så begåvade att ni skriver tidtabeller som ingen normal människa kan begripa. Börja med att sätta en tidtabell på alla hållplatser, det är resenärerna värda och gör sedan om varenda jävla papperslapp som berättar om busstiderna så folk kan begripa. Det sitter ofta folk på bänken vid hållplats Folktandvården eftersom Konsum ligger där men inte en enda gång har det suttit där en person som kunnat förklara tidtabellen som finns

vid Folktandvården. Faktiskt så lutar det åt att det är ni organisatörer som är så totalt obegåvade och opedagogiska och ologiska att ni duger inte till ert jobb, inte minst bruttorna på upplysningen, så låt för tusan fruntimren promenera längs turen i Vadstena så dom begriper vad de säger när folk ringer och vill veta busstider.

 

Det där var väl inte så farligt, bara lite allmän upplysning.
Att ni trycker upp papperslappar med tidtabeller och siffror som är små att inte ens fungerande ögon kan se siffrorna, det är helt i linje med ert ointresse för buss och passagerare……….

skärp er.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.