fredag 30 maj 2014

Systembolaget - rasistiskt!?


 

 

 

 

Till Systembolaget och Diskrimineringsombudsmannen, DO

 

 

I Systembolagets annons för nyanställning framgår tydligt att Systembolaget diskriminerar och eller särbehandlar svenskar. Som vanligt prioriteras invandrare och främlingsfolk ur Maud Olofssons nybyggargrupp.

Tänk så lite svenskarna är värda, var finns ”samma värde” - epitet i den här annonsen?

 

Dina arbetsuppgifter Som försäljare är du Systembolagets ansikte utåt och skall ge våra kunder allra bästa service. Med passion, engagemang och personligt ansvar lyfter du tillsammans med dina kollegor kundmötet till högsta nivå. Det dagliga arbetet som försäljare i butik innebär att du växlar mellan att möta kunden, arbeta i kassa, lagerarbete och upplockning av varor.

Din profil Som försäljare kommer du i kontakt med många olika kunder, vilket förutsätter höga krav på flexibilitet och känsla för service. Du har självklart förmåga att anpassa servicenivån till varje kunds olika behov i varje situation. Vi värdesätter också att du är noggrann och har lätt för att samarbeta med övriga medarbetare i butiken. Du bör ha en god fysik då tunga lyft ingår i arbetsuppgifterna.

Kunskap och intresse om mat & dryck är meriterande men dock inget krav. Som medarbetare hos oss får du en bra introduktion under den första anställningstiden. Vårt introduktionsprogram handlar bl.a. om kunskap om våra varor och vårt gemensamma arbetssätt.

Systembolaget arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökande med olika etnisk bakgrund.

Du som har de meriterna är därför extra välkommen med din ansökan!

För att arbeta i Systembolaget skall du vara fyllda 20 år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.