tisdag 5 november 2013

...Hoppet, Karin Pettersson, Aftonbladet, - finns det?


 

Till Karin Pettersson, Aftonbladet.

Du är allt för hemsk du! Har just läst ditt kåseri om FP, kan man lita på FP? Den svenska värderingen rasist passar verkligen in på dig.

Dina kåserifunderingar tycker Bloggen stinker som av odemokrati, unkna och fascistiska. Du vägrar demokrati och du vill framstå för mer än vad åtminstone förmodligen en miljon svenskar gör. Du anser, som det låter, att den miljonen människor, precis som Reinfeldt, inte är värda att prata med om du träffar dem på gatan. Det är en märklig form av demokrati du propagerar för. Du framställer väl dig själv som värre än både Hitler och Stalin och alla liknande ur historien? Ty nu, i dag, har du möjlighet att vara demokrat, det hade inte folk på den gamla tiden. Men du vägrar demokrati och demokratiskt system, blir därmed betraktad som antidemokrat, det är sådant som, galet i sig, i Sverige betraktas som rasism. Konklusion: Karin, du gör dig till rasist och gör dig själv till en människa som vägrar andra, du gör dig till en människa som anser sig vara bättre än så många andra. Du är kanske narcissistisk? Psykopat som klarar att föreställa dig till vad helst?

Du söker ett svar om hoppet…..du om någon borde veta att alla populistiska menlösa politiker och redaktörer är totalt omöjliga att lita på, du vet att politikers främsta intresse är att göra livet lättare för dom själva. Så varför undrar du om tillförlitligheten hos FP? Efter valet är du förmodligen en ur yrkeskåren som gör en utvärdering om hur stor procent av alla vallöften och valfrågor etc, som politikerna verkligen hanterat efter valet. Du vet sedan hur länge som helst, att 60 – 80 procent av vallöftena inte alls tas upp till behandling. Så varför undrar du just nu? Tror du svenska politiker plötsligt slutat ljuga, i form av valfläsk? Har du inte läst Hakelius fina senaste kåseri? Han skriver om de där föräldrarna och andra gaphalsar som inte vill och inte kan diskutera i svenska skolor och så jämför han med övriga världen. En människa som inte vill och förmår diskutera har problem, skriver Hakelius. Just så, vi har alltså ett problem, och det problemet är typiskt svenskt. Och du är ett diagnostiserat problem som inte vill prata med cirka en miljon människor bara för att du tycker att du är för mer, en med näsan uppåt. Ta Hakelius diagnos Karin, som förslag, ang sådana som inte kan/vill prata: Då har de som inte vill diskutera ett problem, och då har vi ett problem.

Morfars tes håller fortfarande: så här sa morfar: Du, lillgrabben, nu när du håller på att bli stor, skall du veta att politiker skall du aldrig tro på. De ljuger mer än pratar sanning, och de gör bara sådant som gör deras egna liv lättare. Dessutom: Du skall veta att affärsmän och säljare, de vill bara tömma din pengapung, oavsett vad dom säger.

De där två morfars teser har hållit i årtionden. Han knegade på bruket och var klok och besatt sunt förnuft, till skillnad från Dig och alldeles för många, som i dag totalt saknar morfars egenskaper. Så är det. Du vägrar demokrati och saknar både öppet sinne och respekt för människor. Synd vá?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.