fredag 8 februari 2013

.Mango - tjugofem spänn eller fritt fall - pass då opp och rädda din knopp!


  
 
Mangofrukterna kostade 25 kronor för två, i dag på affären.
 
Senast Bloggen hade kontakt med mangos var när en mango trillade från sin trädgren och slog Bloggens ena knä, där han satt och åt färskskjutet elefantkött. Glad var han eftersom den mogna mangofrukten inte hade trillat mitt i knoppen, då hade kanske Bloggen inte skrivit någon blogg……….

Dessvärre hade jaktsällskapet gjort en nedslående dumhet och elementärt misstag i djungelsammanhang.
 
Mangoträden på platsen i Södra Sudan var enorma, flera tusen mangofrukter hängde som små hårda rugbybollar på grenarna men jägarna hade satt sig och slagit upp läger under sådana massiva mangoträd, då får man skylla sig själv om knoppen blir mos efter ett mangonedfall, men vi genomförde givetvis en lokal geografisk förflyttning utanför mangofrukternas nedfallande radie och kunde snarare och senare bara njuta av de mogna frukterna i sådant överflöd att man anade inte verkligheten.

Ty, på platsen fanns ingen vattenkälla, inget vatten, bara lite, lite, lite vatten, och i den stunden var en mogen mango sagolikt njutbar efter varma timmar i 35 – 45 graders värme.

Då är det en ”halv könis” som sällskapet uttryckte saken, att få slå sig ned och slafsa mangos i hur stora mängder man önskar.

Och inte kostade frukterna 25 kronor som i dag i affären i Vadstena.
 
Men mangona kunde ha kostat krossad knopp!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.