söndag 10 februari 2013

...Katarinahissen - 50 år - 1985, juvel, vårtsvin och bisam!

Vad gjorde du den 15 oktober 1985? Det vet du inte!
Så det så!
Men vet gör Bloggen, att då hängde Bloggen med sin far och försökte kika över kanten högst upp på Katarinahissen i Stockholm. Då fick man kaffe gratis, och hissen fyllde 50 år däruppe på väg till Mosebacke. Pappa betalade biljetterna, som kostade fem öre stycket, det var en hissresa som firades från Katarinahissens första levande period i slutet av 1800-talet, då kostade resan i Katarinahissen 5 öre.
Och sådana här biljetter har du aldrig sett förut! Så det så! Vill du förvärva så går det bra, ta ett snack med eposten:
så ordnar det sig.
Dugongen - det snälla djuret i Floridas träskmarker,
ser ut så här men mer guldfärgad i verkligheten.
Ty, detta är en berlock eller ett hängsmycke som visar just en dugong, fast som juvelpryl. Söt liten grej att donera till sin favoritmänniska och samtidigt göra lite praktisk naturvård och sprida kunskap om dugongens existens.
Visste du att dugongen lever och finns,
och inte är så många?
Här du, vill du ha något gammalt på dig, så bär de här två öronsmyckena, de är efter farmor, så det så. Små juveler och vackert handarbete, jaja minsann. Gammalt är fint.
Hantverk som hantverk, nja, det här är förstås ett objekt från gamla före detta kannibalgubbar på Nya Guina förstås, men som utsmyckning i tårtan eller som drinkpinne är den både originell och annorlunda, och kannibalfolket använder den till att blanda betelpulver.
Mors fina bisamhatt eller mössa, visst är det grejer som behövs nu när det till och med blir under noll grader!!!!!!!!!!
Gris som gris, visst, och det här vårtsvinet är alldeles suveränt gott att krubba.
Inga hästkotletter här inte!
Du kan åtminstone få dig ett bra fotografi om du vill!
Som sagt - snacka med emailen:
om du önskar dig något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.