söndag 25 november 2012

............logik och kunskap - förlänger livet.



Överallt - i tidningar, expertprogram på teve, specialprogram i radion - överallt finns individer som vet mest och bäst och alla säger de någon gång emot sig själva eller åtminstone säger de tvärtemot sin expertkollega, medan vi som konsumenter skall bli troende på den ena eller den andre filosofin.

En klok granne hade några ord att förtälja med sin egen logik, varifrån grannen fått den sunda logiken vet givetvis inte Bloggen, men klokt lät det som grannen svarade på frågor:

- Njae, du kan väl titta på valarna, hur dom ser ut, sa grannen, som svar på frågan om det var bra för figuren om man simmade mycket!

Ja, så har vi det där med nyttiga grönsaker. Grannen sa att ät kokött! Du vet väl att kor äter gräs! Då så, du får fullständig rekommenderad mängd av grönsaker genom att äta biff! Logiskt eller hur!


Att motionera förlänger livet - det vet vi väl alla?
Men grannen har sin logik: Hjärtat är programmerat för att pumpa och att räcka till för en viss mängd pumpslag, och motionerar du så jobbar hjärtat snabbare och pumpar mer, alltså går det åt massor av hjärtslag vid konditionsverksamhet, en mängd hjärtarbeten som du annars kunde lagra och använda för längre leverna, med konditionsträning förkortar du livet, så tyckte grannen, inte vet Bloggen, men logiskt låter det.

Med tanke på alla experter som säger emot varandra och förnyar sina kunskapsråd från dag till dag, så vad är fel med grannens logik?

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.