fredag 16 november 2012

...........Blaskans dolda sanning - som vanligt.


 
Jaha, åsså blev det ännu ett snyftreportage om Somalier i MVT.

Stackars svenskan från Gävle som varit med i Läkare utan gränser talade i Motala om sina upplevelser. Självklart var MVT på mötet och rapporterade om alla döda barn i Somalia.

”Fruktansvärt att se barn dö”,
sade läkarbruttan som varit i Somalia. Jo, det tycker alla.

Och Carola – reportern - skrev inte ett ord om att det är Somalier som dödar Somalias barn, det är Somalier som våldtar sina egna damer, det är Somalier som förstör sitt eget land. Det är Somalier som inte klarar att sköta sig.

I början av 1960-talet, över femtio år sedan, träffade och intervjuade Bloggen en svensk internationellt arbetande kändis-biståndsmänniska med särskilt uppdrag att arbeta med och i Somalia för att utveckla särskilt landets redan befintliga resurser. Under det samtalet som Bloggen fick förmånen att delta i, sade denne insiktsfulle, globale och erfarne biståndsarbetare att:

Det är synd att somalierna inte kan klara sig själva. Landet är rikt och Somalias potential är stor.
Men människorna är hopplösa i Somalia.

Det var konklusionen av en särdeles insiktsfull person på internationell nivå för över femtio år sedan. Somalia har sedan dess aldrig visat annat karaktärsdrag än vad som gällde för över femtio år sedan.

Somalier är hopplösa säger grannländernas ledare och låter därför inga somalier leva i sina länder som gränsar till Somalia. Nästan bara Sverige upplåter sina resurser för somalier. Somalier blir utslängda från arabländerna fast somalier är muslimer. Somalier behöver ta sig till västvärlden för där vet inte folk om hur somalier är till sin karaktär, så säger man i Afrika.

Orden ovan kan låta illa, men i övriga världen är åsikterna en konklusion och erfarenhet av Somalias karaktär som nation.

I Sverige frodas dock det faktum att verkligheten inte får beskrivas eller talas om.

När grannlandet arbetar på att konstruera en lag som gör det lättare att utvisa och slänga ut Somalier som missköter sig, då släpper Sverige in desto fler Somalier.

Varför har Sverige den bakvända logiken?












 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.