tisdag 5 juni 2012

........GAMMAL MAT ----------KONSUM, Vadstena



Till Konsumföreningens huvudkontor i Uppsala
Så synd det är,
om särskilt äldre människor
som handlar på Konsum i Vadstena.


Många äldre har inte pengar så de kan köpa vad som behövs.  Våra pensioner går ofta inte att leva på. Konsum i Vadstena ställer ofta ut korgar med billig mat – rödmålade prislappar. Matkorgarna är populära och ofta står äldre och kikar på korgens innehåll med nedsatta priser.

Men ack, ack så man kan bedra sig på Konsums erbjudande.

Oftast är det ursprungliga priset inte ens nedsatt till hälften. För det mesta står utsatt att den billiga varan är nedsatt med 40 procent av originalpriset. De flesta affärer som använder sig av nedsatta produktpriser har nästan alltid minst 50 procent nedsatt färskpris.

Men inte Konsum!


Tag dig i akt! Var observant på Konsum i Vadstena!


Köp inte med automatik varor som ligger i ”gammelkorgarna” och tro att maten billig.

Den 4 juni köpte Bloggen ett paket grillkorvar för 10 kronor. När Bloggen tittade senare på utgångsdatum stod 1 juni. Korvarna i Konsumbutiken i Vadstena som såldes ut för 10 kronor var alltså redan fyra dygn över sista datum.


Det Konsum –
det är riktigt dåligt gjort mot kunden!


Uppenbarligen har Konsum i Vadstena en ynklig moral.

Tidigare köptillfälle stoppade en observant kassörska. Hon såg att maten hade legat en månad över tiden i Konsums förvarings urymme. Matens sista datum hade överskridits med en månad när köpet gjordes.

Som tur var såg kassörskan datumet och sa med ett leende, att inte vill du väl ha en månad gammal korv?

Den stora skandalen bli kanske när Bloggen en stund senare konstaterar att samma typ av grillkorvar i plastpaket och samma volym – tyngd - som Konsum säljer ut till nedsatt pris för 10 kronor, och Konsumkorven är fyra dagar gammal efter datum, så säljs  exakt samma korvmodell för 10 kronor hos konkurrenten Östensson. Där får du färsk korv för samma pris som för gammal utgången korv på Konsum.

I går skulle Bloggen köpa vanlig klass 1 gul lök på Konsum i Vadstena. Den kostade över 15 kronor per kilo. Bloggen tyckte det lät mycket och gick till konkurrenten Östensson som erbjöd exakt samma lök, svensk, första klass men till kilopriset drygt 7 kronor. Med andra ord var Konsumlöken dubbelt så dyr som Östenssons.

Pass på ni matköpare – varför går ni till Konsum i Vadstena?

Vadstenas Konsum verkar ha noll affärsmoral mot kunderna. Nästan alla varor är dyrare på Konsum jämfört med andra butikskedjor i regionen. Det är så synd om de äldre som minns när de räknade kvitton för att få en JUL-peng av Konsum, då fanns det rabatt på Konsum. NU skall man räkna på att få dåliga varor som dessutom är dyra.

Varför handlar ni på Konsum i Vadstena?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.