onsdag 9 november 2011

PINS....SMÅ PRYLAR MEN STORA MINNEN

Det här lilla hästhuvudet har legat i sin ask, och inte har det tagit någon plats alls, kan man väl säga, genom årtionden. När så hästen slipper ur spiltasken så dyker upp en mängd varma minnen från fars dagar som stående nära hästar som blev hans leverbröd. Det lilla hästhuvudet i sin plåtask är nu ett minne från fornstora dagar, men ack så fina tider av värme och medkänsla.








Ridskolan i Strömsholm eller ridsport, kanske betyder RS ridstövlar, vem vet? Visst, det finns många som kan förkortningen RS på det här märket, men ägaren till märket är osäker på RSs betydelse.



Så var det Kungens märke, det hamnade bakochfram men inte upp och ned som Ruben Nilsson skrev om angående kistlocket, som Fred Åkerström tolkade så fint. Nog känns historiens vingslag även om märket syns sidovänt?





Frimärken i högvis av pärmar blev det så småningom efter alla frimärksutställningar, insamlade och inköpta märken av alla de slag. Det var spännande som liten gosse hålla pappa hårt  i handen och gå med sin far på en stor tillställning som Stockholmia. Det var nästan som ett äventyr, men kanske mer som en livets upplevelse och lära för framtiden. Skojigt var besöket.



Samlarmärken, alla är till salu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.