söndag 6 november 2011

Så man hittar på - från folk till olja-Ogaden




Tänk så storkunniga och subjektiva journalister som yttrar sig om de två svenskarna i Etiopien har ändrat vinkel på debatten.

Från att ha försvarat den människorättsliga vinklingen, som initialt sades vara anledningen till grabbarnas resa, har de storkunniga nu nästan samtliga gått över till att de svenska grabbarna skulle in i Ogaden för att göra upp räkningen med Lundins Oil. Människorättsligheten tycks helt ha försvunnit i debatten.

Numer sitter även det där norska oraklet i teve och säger att svenskarna var utsända av en tidning för att göra ett jobb. Någon annan kreativ rapportör skrev att grabbarna var utsända journalister. Alla vet allt.

Men läser man tidningen Filters ord av chefredaktören för Filter så skriver han angående ärendet att de två svenskarna tog kontakt men Filter gav dom inget egentligt uppdrag. Däremot skulle Filter vara intresserad av reportagematerial om de två återvände med en bra story.

Trots att de två svenskarna var helt ute på egna ben har svenskmedia skapat två stycken frilansare på uppdrag.

Dom hade ju inget uppdrag!

De gjorde bara som så många frilansare gör, de drog på resa och hoppades på utdelning. Men för var dag så blir de två svenskarna allt mer etablerade och erkända och tunga journalister i journalistvärlden.

Är det någon som tidigare har sett reportage av de två?
Det ryktas om att Flamman etc har publicerat grabbarna?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.