lördag 12 november 2011

..TILL ANNA DROTT




Hej Anna Drott!
Du vet väl att journalister får säga nej tack om en arbetsledare ber dig göra ett uppdrag som du inte känner för på riktigt?
Herr Blogg har kommenterat din snutt om vildsvin i Corren. Dina ord sitter inom citationstecken. Herr Bloggs kommentar står utan situationstecken.
Att skriva om länsstyrelsens så kallade förvaltningsplan för vildsvin, det skulle jag vägra göra. Förvaltningsplanens innehåll och målsättning tycker jag är både okunnig och orealistiskt. Länsstyrelsen producerar endast typiskt idealistiskt byråkratbabbel utan substans.
”Skadorna efter vildsvinens framfart i Östergötland ska minska och antalet trafikolyckor med vildsvin inblandade ska ner på noll”.
Vilken fantasi-orealistisk målsättning, att dra ned vildsvins-olyckor till noll. Både antal djur och antal olyckor har ökat hela tiden, och kommer så att göra i fortsättningen om Läns-styrelsens fantasiplan skall råda över hur man hanterar vildsvin i Östergötland.
”Det är länsstyrelsens mål med en ny förvaltningsplan”. Förvaltningsplanen är inte ny, bara en upprepning av tidigare gallimatias som myndigheter fört fram.
”För att nå målen måste vildsvinstammen i länet hållas under kontroll genom lämplig avskjutning av rätt individer”.
Den typen av jakt förekommer inte generellt och kommer aldrig att förekomma som allmängiltig.
Rekommendationerna är att skjuta årsgrisar och att spara vuxna suggor”. Rekommendationer från en myndighet utan insikt är värdelösa rekommendationer.
Ett samarbete mellan jägare och markägare på stora områden är ett måste för att lyckas med en bra vildsvinsförvaltning, säger jaktvårdskonsulent Benny Nilsson vid Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande”.
Samarbetet som jaktvårdskonsulenten talar om som en förutsättning för att lyckas med vildsvinen, det samarbetet har redan havererat. Därmed säger jaktvårdskonsulenten att länsstyrelsens förvaltningsplan för vildsvin inte fungerar. Länsstyrelsen kommer inte att lyckas med sin målsättning.
VSB

Läs och lär om vildsvin, det behöver Östgötar.



Boken lär dig att hantera vildsvin. Handlar om vildsvin jorden runt, och Östgötar behöver lära sig om vildsvin.

Länsstyrelsens rekommendationer om hur att förvalta vildsvin är okunniga, löjliga och allmänt fåniga.

I boken finns också jakthistorier, hur att sköta sina vildsvin och kanske mest om hur att förvalta vildsvin. Den här boken borde alla styrelsemedlemmar i jägarförbunden ha och lära av, särskilt ansvariga för vildsvin i Östergötland.

Men de människorna vill bara agera som de besserwisservarelser dom är.


Boken kan köpas på e-handel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.